Деокупація України триває – 5 днів тому звільнено Шестовицю!

Село Шестовиця, яке знаходиться за кілька кілометрів від Чернігова, стало тим місцем, звідки російські окупанти обстрілювали мирні міста України, зокрема сам Чернігів.

28 лютого колона з майже 500 бойових машин російських окупантів увійшли в Шестовицю, і як заявило їх командування, планувало зупинитися тут всього на декілька годин, тому що за планом путінського "бліцкригу" їм нічого тут робити, і треба було штурмувати Чернігів, а потім та Київ.

Але…

Запеклий опір української армії та сил тероборони змусив загарбників відмовитися від своїх початкових планів, і солдати почали обживатися у селі.

Будинки місцевих жителів стали їхніми казармами, а самим українським селянам довелося переселитися в підвали та льохи, поки що вічно п'яні російські “визволителі” грабували село.

Окупанти відбирали у місцевих жителів все, що їм подобалося або на їхню думку могло стати їм у пригоді. У всіх жителів Шестовиці відібрали телефони, при цьому будинки, де було проведено "зачистку" засобів зв'язку відзначалися спеціальним знаком.

Місцеві жителі розповідали, що окупанти зрозуміти не могли, чому вони такі багаті!

За словами окупантів, вони не пам'ятають на Росії і одного приблизно багатого села, щоб воно було хоч трохи схоже на Шестовицю. Як мінімум вони не могли пригадати хоч одне російське село, де б лежав асфальт!

У певному сенсі місцевим жителям пощастило, і їх не спіткала доля Бучі чи Мотижина, де нацисти влаштували справжню різанину.

Проте близько 6 місцевих жителів зникли безвісти, і є причини вважати, що окупанти могли їх убити, намагаючись дізнатися, хто з місцевих допомагає ЗСУ з координатами місць стоянки їхньої техніки, яку із завидною регулярністю знищувала наша артилерія.

Одне з таких місць знищення техніки російських окупантів вдалося відобразити у всіх подробицях.

Цілу колону було знищено влучними точковими ударами наших військ.

Завдяки професіоналізму нашої армії, попри те, що від російських солдатів не залишилося й попелу, ніхто з місцевих жителів не постраждав.

Втім, ви можете побачити це самі.

Дивіться також