Кличко не конкурент Зеленському, і навіть не спаринг-партнер, а хлопчик для биття

Важко буде знайти в Україні сьогодні людину яка не буда б в курсі можливості перевиборів президента України які мають відбутися вже цієї осені.

Причина цих перевиборів без жодної конспірології банальна: Зеленський виявився значно гіршим актором ніж той самий Порошенко, який 5 років так вдало вдав з себе патріота, що і сьогодні можна знайти українців які все ще в це свято вірять. Принаймні результати місцевих виборів про це свідчать.

Це Зеленський дуже добре розуміє, як я і розуміє що з його фактичними 15% рейтингу в нього немає жодного шансу на перевибори через три роки. А тому він (точніше його оточення) дуже сподівається, що перевибори, заплановані на осінь, дозволять йому використати ті залишки рейтингу, щоб залишились в ролі президента ще на 5 років.

Чому Зеленський впевнений, що переможе з 15% рейтингу?

Тому, що його оточення планує використати технологію “розділяй і володарюй”, завдяки якій Кличко вдалося утримати владу в Києві.

Сутність цієї технології полягає в створенні величезної кількості нежиттєздатних проектів які в найкращому випадку наберуть 1% голосів, таким чином зробивши перемогу Зеленського більш ніж реальною та переконливою.

Це, до речі, одна з причин, чому і сьогодні частина цих партій - одноденок все ще живі і утримуються спонсорами (принаймні гроші отримують їх лідери та близьке оточення).

Що ж стосується інших конкурентів Зеленського, то тут ситуація схожа на анекдот. Через те, що більшість з кандидатів бачать себе президентами не через результати соціології, або через наявність чудової команди, а лише тому, що їх політологи переконливо довели їм, що в них 100% шанс виграти. При чому зробили це політтехнологи тому, що банально вирішили заробити на провальній кампанії.

Що ж стосується кандидата ім'я якого я виніс в заголовок, то тут історія дійсно цікава.

Мер Києва Кличко все ще має президентські амбіції. 

Піарники Кличка продовжують займатися просуванням тези про те, що він зможе скласти серйозну конкуренцію Зеленському на наступних виборах. 

Однак ані Кличко, ані його піарники не врахували той факт, що єдиним суперником Зеленського його обрали в Офісі президента, саме тому, що на наступних виборах він може сісти за корупцію.

Кличко - ідеально підходить роль велетня Голіафа, якого переможе малий та спритний Давид - “антикорупціонер” Зеленський.

Саме тому зараз ніхто особливо не заважає Кличко витрачати гроші на власний піар, потрохи закладаючи в ЗМІ фундамент до інформаційної кампанії проти нього.

Мова, якщо ви не звернули уваги, йде про прив'язування ім'я Кличка до терміну корупція. Де Кличко - там корупція, де корупція - там Кличко.

Ну і ще одна маленька деталь.

Кличко - професійний боксер який дуже добре знається на тому як можна програвши в ринзі - виграти фінансово. Саме не це розраховує команда Зеленського, яка в разі поразки буде готова запропонувати Кличко “лягти в ринзі”.

Звичайно все це мої припущення, та здогадки, і ніхто не знає яким боком повернуться події цієї осені, принаймні ніхто не застрахований він чергової хвилі пандемії, але… Судячи з останніх подій на небосхилі українського політикуму зміни вектору нам чекати не варто, в тому дуже впевнено можна чекати саме такого варіанту розвитку подій.

Дивіться також