Про "державників" у владі

Я вже вказував, що минулої неділі ДП «Держгідрографія» разом з його заступгиком директора Андрієм Анісімовим було підпорядковано ВМС України. (https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=5291289534243617&id=100000878673787).

Я також нагадував, хто такий Андрій Анісімов – це не тільки один з «хлопчиків-виконавців» Юри Васькова, але й брат першого заступника міністра палива та енергетики, так званої ДНР Івана Анісімова (https://www.facebook.com/RidneMisto/posts/3301855273213465/ ).

Прикро це казати, але тільки Велике вторгнення змусило посадовців хоч трошки встати на державницькі позиції. Під керівництво військових окрім "Держгідрографії" їм передали

Казенне підприємство «Морська пошуково-рятувальна служба». Але давайте подивимося, хто керує МПРС? Директор - Сударев Віктор Олексійович, заступник директора - секретар Координаційного комітету Работньов Володимир Геннадійович (https://sar.gov.ua/?page_id=355 ). На цих персонажів цілі томи кримінальних справ! (https://ivasi.news/.../viktor-sudarev-gossluzhashhij-ili.../ ).

Наприклад, в 2020 р. детективами НАБУ повідомлено про підозру у зловживанні владою та службовим становищем директору та заступнику директора КП «Морська пошуково-рятувальна служба.( https://368.media/.../delo-o-korruptsii-glavy-morskoj.../ ) У 2016 році саме він допоміг екс-президенту Порошенку та його Ленінській Кузні нагріти державу на ремонті судна «Сапфір». (https://dumskaya.net/.../draka-s-sosluzhivtcami-krazhi.../ ).

По одній із них якраз зараз триває судове слухання (991/2018/21). Є думка, що за рахунок тендерних махінацій Судерев незаконно збагатилися на мільйони гривень. Причому працівники казенного підприємства не лише завищували ціни, а й закуповували роботи та послуги у підконтрольних підприємствах з підробкою документів. (https://368.media/.../delo-o-hishheniyah-v-morskoj.../)

Тендер між ТОВ «ІПМ» та ТОВ «Ремтехналадка» коштував державі 2 млн. грн. За такою ж схемою було розіграно тендер на будівництво станції «Бердянськ» (вартість 8,5 млн. грн.), та будівництво трасового радіолокаційного комплексу «Геничеськ» (10,4 млн. грн.). Крім цього, Сударєв В. вже був викритий у низці корупційних злочинів, зокрема закупівлі чотирьох пікапів та мікроавтобусів Volkswagen на суму у розмірі 16,3 млн. грн. Детективи НАБУ з'ясували, що ринкова вартість зазначених автомобілів вдвічі менша за контрактну. (https://antikor.com.ua/.../364796-figurant_dela_nabu_o... )

А тепер декілька слів про Володимира Работньова. Цей «товариш» взагалі має статтю за зраду. СБУ встановила, що він займався банальним розголошенням державної таємниці, чим завдано шкоди країні. (https://versii.com/news/171349/ ) Суд засудив Работнєва на 5 років тюремного ув’язнення (пізніше звільнили за амністією

(https://antikor.com.ua/.../49562-koruptsijnij_biznes...)

Але нічого, він і далі працює на державу. Тільки питання – на яку? Так відомо, що Работнєв брав участь у масштабній схемі відмивання коштів із ДП «Укрводшлях». І, як «вишенька на торті», - лобіювання останніх інтересів компанії «Трансшип», тієї самої, яка має власну «доньку» в анексованому Криму і безпосередні бізнес зв'язки - в Російській Федерації.

(https://fakeoff.org/.../novym-zamestitelem-kubrakova... ) Ось такі друзі Васькова - досі не сидять і збираються працювати на оборону України.

Робимо ставки, як швидко всіх цих персонажей накриє НАБУ?

Дивіться також