Усім чистої води та чистої совісті!

Болюча але вкрай важлива тема! Збереження ВОДНИХ РЕСУРСІВ,БЕРЕЖНЕ СТАВЛЕННЯ ДО ВОДИ!

Почнемо з термінології. Що таке  Екологічний злочин, Екоцид, Екологі́чна катастро́фа? 

Екологічний злочин – навмисне негативне порушення природного стану середовища, яке суперечить національним законам або міжнародним угодам. У багатьох країнах відноситься до кримінальних злочинів. (Лановенко О. Г., Остапішина О.О. СЛОВНИК – ДОВІДНИК З ЕКОЛОГІЇ Навчально-методичний посібник, Міністерство освіти і науки України; Херсонський державний університет Факультет біології, географії і екології; Кафедра фізіології людини і тварин. “Затверджено ” Вченою радою ХДУ Протокол № 9 від 22.04.2013 р. Голова вченої ради, ректор університету професор О.Є. Ходосовцев )

Екоцид - Масове знищення рослинного або тваринного світу, отруєння атмосфери або водних ресурсів, а також вчинення інших дій, що можуть спричинити екологічну катастрофу, - караються позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років. (Кримінальний кодекс України Стаття 441.)

Екоцид (від грец. οικος — будинок і лат. caedo — вбиваю) — масове знищення рослинного або тваринного світу, отруєння атмосфери або водних ресурсів, а також вчинення інших дій, що можуть спричинити екологічну катастрофу. Екоцид є кримінально караним діянням як в українському, так і в міжнародному праві. Згідно з кримінальним кодексом України карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років. В міжнародному праві сприймається як вплив на біосферу, літосферу, гідросферу та атмосферу Землі з метою зміни їх динаміки, складу чи структури, вплив на (або через) космічний простір, що може потягнути чи потягнуло масове знищення наповнення сфер Землі, інші тяжкі наслідки. Особливо тяжкою формою екоциду є воєнний екоцид - порушення екосистем середовища проживання людини в результаті бойових дій, які мають військову і політичну ціль. (https://uk.wikipedia.org/)

Екологі́чна катастро́фа — надзвичайно швидка і тому небезпечна деструкційна зміна умов навколишнього середовища глобального чи локального масштабу, яка пов'язана з нанесенням величезної шкоди навколишньому середовищу, загибеллю рослин, тварин і людей. (https://uk.wikipedia.org/)

Разом з небайдужими, екосвідомими киянами не просто спостерігаємо, фіксуємо, досліджуємо цю ганебну ситуацію, пов'язану з функціонуванням золошлаковідвалу Дарницької ТЕЦ з 2016 року, але й направляємо численні запити, пропозиції до абсолютно УСІХ інстанцій, які б давно мали вирішити цю проблему.

Нажаль, а віз і нині там... Замість конструктивних дій, злагодженої роботи - "настанови", "вказівки" про "правила поведінки" від голови Постійної комісії Київради з питань екологічної політики Москаля, бан від ії секретарки Кулеби!  

А що натомість? А натомість замовчування екологічної катастрофи, невжиття заходів, які б убезпечили життя дарничан від вкрай негативних наслідків для їх здоров'я. До суду вони не ходять, в районі жодного разу не були. І так не тільки вони, а багато багато інших представників державних установ, які не хочуть помічати, не бажають визнавати, і не збираються нічого робити окрім імітації бурхливої діяльності. Тотальна забудова, замість збереження природи, і це в районі, який має найвищі показники по Києву по захворюваності на covid -19 - 25585 лабораторно підтверджених випадків станом на 21 березня 2021 року!

Тому депутати Київради, моє вам ДОРУЧЕННЯ ВИБОРЦЯ:   Почніть з початку, з самого малого: Визнайте те, що відбувається в Дарницькому районі Екологічним злочином, Екоцидом, Екологі́чною катастро́фою. Одразу прийде розуміння того, як треба діяти правильно в цій ситуації. Ми вам в цьому допоможемо!

А для нагадування вам - депутатам Київради,  посадовцям Київської міської державної адміністрації - КМДАДержавної екологічної інспекції УкраїниДержавної екологічної інспекції Столичного округу.... да і жителям Дарницького району, киянам наші звернення до Всесвітнього дня води 2017 з золошлаковідвалу Дарницької ТЕЦ. 

22 березня 2017 р.  Звернення голови ГО Озеро Качине, Сергій Куценко!!! Дарницька ТЕЦ (золо-шлако відвал), та Всесвітній День Води!!! #ОзероГарячка

22 березня 2017 р.  Сьогодні, Всесвітній День Води, з чим всіх і вітаємо! Вирішили відсвяткувати цей день, на Озеро Гарячка, де знаходиться золо-шлако відвал Дарницької ТЕЦ. Частина І, Частина ІІ

22 березня 2017 р.  Термальні води, Дарницької ТЕЦ, або СПА Салон для можновладців!?!?!? Сьогодні, Всесвітній День Води, з чим всіх і вітаємо! Вирішили відсвяткувати цей день, на Озеро Гарячка, де знаходиться золо-шлако відвал Дарницької ТЕЦ. Частина ІІІ

22 березня 2017 р.  Незабаром відкриття курортної зони, для постраждалих від афери Еліта Центр. Саме на Озеро Гарячка відправляли мешканців Дарницького району на відпочинок, постраждалі від афери Еліта Центр, Сьогодні, Всесвітній День Води, з чим всіх і вітаємо! Вирішили відсвяткувати цей день, на Озеро Гарячка, де знаходиться золо-шлако відвал Дарницької ТЕЦ. Частина ІV

22 березня 2017 р.  ЕКОЦИД!!! Сьогодні, Всесвітній День Води, з чим всіх і вітаємо! Вирішили відсвяткувати цей день, на Озеро Гарячка, де знаходиться золо-шлако відвал Дарницької ТЕЦ. Частина V

Окрім цього наводимо повністю (без купюр) щорічний пост на Міжнародний День Води Гайдукова Віктора, сподіваємось. що він теж допоможе усвідомити вам масштаби злочину: 

"22.03.2021  "ДЕНЬ ВОДИ. Сьогодні, 22 березня, все людство відзначає ДЕНЬ ВОДИ, тобто всесвітній день водних ресурсів. Останні 30-ть років українська державна влада, а з нею й переважна більшість місцевих, відверто не розглядають питання забруднення води (усіх наявних водних ресурсів) як проблему. Десь у пресі вони (з тих, хто вміє читати, або хоча б слухати) бачили або чули за глобальну світову проблему системного промислового забруднення. Але, це в когось, лише не в мене, не в нас. Чиста вода вона скінчиться десь там, а не мене особисто, в районі (в місті), буде. Принаймні піду куплю собі у "Сільпо" ...

У додатному пості наведена схема промислового забруднення основних водних артерій України - 3-х самих потужних річок відходами об'єктів теплової генерації та водоканалами. Ці (такі) об'єкти присутні і у місті Києві, вміло, якісно та масово забруднюють воду Дніпра Дарницька ТЕЦ (ТОВ "Євро-реконструкція") та Київводоканал. Але до них поступово і впевнено додаються й їх колеги по знищенню природних водних об'єктів Києва, такі, як злобудовники усіх мастей та їх друзі і колеги - КП "Плесо" (Комунальне підприємство виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) по охороні, утриманню та експлуатації земель водного фонду м. Києва). Які усі разом під проводом Плесо намагаються залити у бетон усі береги Дніпра у місті Києві (звісно за наші з вами гроші, поступово такий спосіб відсовуючи берегову лінію на необхідні мовляв 100 (часто навіть чомусь 50) метрів від вже збудованого найближчого незаконного будинку. Наприклад так було на Микильській слобідці біля свічок "Укрбуду" та зараз робиться вже за рахунок земель урочища #Горбачиха (унікального заплавного лісу) задля забаганок будівельного бізнесу І. Ніконова. Скільки в решті буде того бетону, і що залишиться від Дніпра?

Кожного року 22 березня публікую цей пост, а ситуація з водою лише погіршується. А керманичі лише рапортують, як все у нас гарно, і ще гарніше має бути ... Лише хутін заважає. 

22 березня 2020 р.  "Мій вже традиційний щорічний пост (на жаль щороку нічого не змінюється, бо українці кожного разу обирають все одно не ту владу, експеримент знову має ...)

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВОДИ. Чим не свято для України, та особливо для українців. Ріка Дніпро. На її берегах, розташовані: - Трипільська ТЕС (м. Українка, де в край забруднена вода з золошлаковідвалу якої стікає безпосередньо у р. Дніпро); - Дарницька ТЕЦ (м. Київ, де в край забруднена вода з золошлаковідвалу якої стікає ланцюгом озер та річкою Дарниця у р. Дніпро); - Придніпровська ТЕС (м. Дніпро, де в край забруднена вода з золошлаковідвалу якої стікає річкою Шиянка у р. Дніпро); - Запорізька ТЕС (м. Енергодар Запорізької обл., де в край забруднена вода з золошлаковідвалу якої стікає обвідним каналом у р. Дніпро).

Ріка Дністер. На її берегах, розташована: - Бурштинська ТЕС (м. Бурштин Івано-Франківської обл., де в край забруднена вода з золошлаковідвалу якої стікає річкою Гнила Липа у р. Дністер).

Ріка Південний Буг. На її берегах, розташована: - Ладижинська ТЕС (м. Ладижин Вінницької обл., де в край забруднена вода з золошлаковідвалу якої стікає у річку Південний Буг).

І ще багато чого такого цікавого брудного на берегах річок та морів.

За підсумками ТОР-100 великих забруднювачів України останніх років (за версією профільного природоохоронного органу), серед 33-х забруднювачів води – постійно було 17-18-ть усілякого роду водоканалів, які скидають у річки свої продукти хімводоочищення та «дренажні» стоки з каналізації. Як наприклад Київводоканал своїм Деснянським водозабором (звісно на р. Десна) скидає у Десну, та далі у Дніпро шалену кількість хлору, а з його ж Бортницької станції аерації «дренажні» стоки з каналізації практично всього м. Києва меліоративним каналом теж прямують у Дніпро.

Усіх з цим святом щороку вітає Мінприроди, наразі Мінекоенерго, неодмінними публікаціями про свої досягнення. Ось, наприклад:

"Наразі, завдяки відданій і наполегливій роботі Парламенту та Уряду України, Мінприроди, Держводагентства, фахівців профільних наукових установ і організацій, неурядових громадських організацій, Україна досягла суттєвого прогресу у впровадженні європейських принципів і підходів до збалансованого управління водними ресурсами".

Спіч - що згодиться будь-якій владі під будь-яке свято. Усім чистої води, та чистої совісті (як вона є, і та, і інша)."

Усім чистої води та чистої совісті!