Видання BILD стверджує, що знає, де знайти для України сотні бронеавтомобілів

Вчора журналісти BILD опублікували розслідування щодо затримки постачання до України 400 важкоброньованих автомобілів типу «MRAP», тобто, «Mine Resistant Ambush Protected» або «транспортних засобів, захищених від мін та засідок».

Німеччина сплачує за цей контракт €315 млн. компанії «Flensburger Fahrzeugbau GmbH», таким чином, одна машина коштує €787500.

Журналісти BILD кажуть, що мають документи, які свідчать - компанія «Flensburger Fahrzeugbau GmbH» раніше не займалась виробництвом «MRAP». Вона переробляє американські бронемашини цивільного типу «BATT UMG», виготовлені американською компанією «The Armored Group (TAG)», яка, в свою чергу, «доводить до розуму» цивільні Ford-550. 

«Жодних транспортних засобів цього типу досі не було поставлено», - цитує BILD речника міноборони Німеччини.

Представник FFG визнав: «Компоненти автомобіля виготовляються в США та доставляються до Німеччини». В міноборони Німеччини кажуть, до затримок доставки призвели «обмежувальні дозволи на експорт із США до Німеччини». BILD заявляє, що необхідні сертифікати протимінного захисту STANAG 4569, рівень 2A/2B, на продукцію «FFG» поки що відсутні.

Але сьогодні журналіст Юліан Рьопке, автор статті, пише, що після публікації до BILD звернувся президент канадської компанії ROSHEL Defence Роман Шимонов і запропонував «значно кращу альтернативу». 

  • Негайно передати Україні 100 автомобілів «MRAP» STANAG 2A/2B
  • Виконати контракт на 400 машин до кінця року, який не може виконати FFG, виходячи з того, що компанія може виготовити 140 бронемашин на місяць.
  • Цей контракт обійдеться Німеччині вдвічі дешевше, оскільки одна машина коштуватиме €375000. 

Якщо це правда, то виглядає, як ситуація «win-win», і для України, і для Федеративної Республіки. 

Бо машини нам потрібні «на вчора». 

 

💶 А Німеччина економить €150 мільйонів.