Як і яким чином можна прикрасити свої помешкання зеленими насадженнями?

Багато людей впадають у ступор, коли постає питання де, як і яким чином можна прикрасити свої помешкання зеленими насадженнями. Особливо орендарі та міські жителі. Люди кажуть: «У мене просто немає для цього місця!» або «Не варто і намагатися, тим паче, що мені доведеться переїхати». 

Але насправді все не так трагічно. 

Є так дуже багато способів озеленення в наших будинках, великих або маленьких, деякі з них навіть мобільні.

Тож перейдемо до справи!

Крок 1. Виберіть місце для зеленої зони у своєму помешканні

Розташування, розташування, розташування - саме вона стане запорукою перемоги не тільки в нерухомості, а й в садівництві! Але вам слід мати на увазі ще декілька речей, щоб ваш задум був успішний та приніс вам задоволення.

Незалежно від типу простору, де ви плануєте розмістити зелену зону, а це може бути на вулиці або на кухонному підвіконні, обидва вони цілком підходять для цієї мети.

Якщо ви плануєте створити зелену зону на відкритому повітрі, вам треба відповісти на наступні питання:

  • Чи можете ви використовувати підвісні горщики, або тільки такі, що стоять на землі? 

  • Чи не викличе ваш задум проблем із сусідами? 

  • Де знаходиться найближче джерело води?

Працюючи з внутрішнім приміщенням, поспостерігайте за цією зоною протягом кількох днів. Виміряйте, скільки годин прямих і непрямих сонячних променів ви отримуєте. 

Дуже важливо вибрати місце у вашому домі з найбільшою освітленістю. Багатьом плодоносним рослинам потрібен цілий день сонячного світла (6-8 годин), який може бути важко знайти у квартирі або більшості міських будинків.

Подумайте про те, які простори ви маєте у своєму розпорядженні - чи є у вас сонячне вікно з теплим післяобіднім сяйвом? Балкон, який світить цілий день? Доступ до зони даху? Такі запитання допоможуть вам визначити, які види рослин ви зможете успішно вирощувати!

Вода надзвичайно важлива для успіху вашого проекту. І чим зручніший доступ до води, тим краще. Сад на даху — це чудово, доти доки вам не доведеться тягати десятки літрів води вгору й униз по сходах. 

Для вуличних рослин може бути спокусливим дозволити природі зробити все, за вас, покладаючись на дощ. Але це швидко може стати проблемою.

Перетворити газон на сад – це одне. А перетворити на сад цементний або дерев'яний настил? Це вже зовсім інше. На щастя для вас, у магазинах садових товарів завжди є широкий асортимент ґрунту та інших матеріалів, якими ви можете наповнити свої контейнери. ні!

Крок 2: Вирішіть: що вирощувати?

На наше щастя, багато звичайних рослин, овочів, трав і квітів можна вирощувати прямо у квартирі, в зручних естетичних контейнерах.

Трави

Вирощування трав у вашому помешканні принесе задоволення з багатьох причин. І найголовніша з них той незвичайний запах, яким наповниться ваше помешкання.

Більшість трав досить легко вирощувати в приміщенні, але для безпечного пробного старту оберіть такі трави, які не потребують догляду, наприклад: базилік, цибуля, орегано, петрушка, розмарин і чебрець.

Овочі

Коли ми розпочинаємо нашу гру у садівництво в контейнерах, щоб включити овочі, ми повинні думати трохи ширше. Ці рослини, як правило, більші за трави, тому потребують більших горщиків. Ознайомтесь з асортиментом насіння на сайті інтернет-магазину, або зверніться до консультанта, щоб отримати найбільш придатний для вас варіант. 

Фрукти

Вірте ві чи ні, але ви навіть можете вирощувати дині в контейнерах! Правда для цього вам доведеться навчити їх рости вертикально, але, що ж не зробиш заради смачного соковитого фрукта. Насіння фактично будь-яких інших видів фруктів ви знайдете в нашому каталозі.

Квіти

Якщо ваша мета створити неповторний контейнерний ландшафтний дизайн, то нас для вас є нескінченні варіанти. У контейнерах можна вирощувати все, від ромашок до нарцисів. Чорнобривці також можна вирощувати в контейнерах, і вони навіть можуть запропонувати деякі переваги боротьби зі шкідниками, якщо розташувати їх поруч з іншими горшковими травами та овочами.

Крок 3: Створіть план карту саду

Планування саду у вашому помешканні настільки ж складне, як і створення великого природнього саду. А можливо, навіть більше, тому що ви працюєте з меншим простором і бажаєте отримати від нього максимальну користь.

Крок 4: Придбайте обладнання, ґрунт і насіння

Рослини будуть рости в будь-якій ситуації, і вигляд або ціна контейнера дуже рідко мають для них значення! 

Так для багатьох рослин чудово підійдуть кавові банки з просвердленими отворами на дні або кам’яні банки з камінням для дренажу. 

Часто вам навіть не потрібен садовий інструмент для невеликого домашнього саду, але добре мати невеличкий професійний для викопування глибоких коренів або пересадки в горщики. Хороша пара секаторів також завжди згодиться під рукою!

У більшості садових магазинів є всі матеріали, необхідні для створення збалансованого ґрунту для вашого контейнерного саду. 

Значно важливіше знайти “правильне” насіння та цибулини. В магазині Семпочта ви знайдете широкий вибір насіння овочів, насіння трав і насіння квітів. Якщо ви не можете вирішити, що вирощувати зверніться до нашого консультанта.

Крок 5: Почніть вирощувати рослини у своїй квартирі

Готові почати? То давайте зробімо це!

Перше, що важливо вам запам'ятати - рослини треба регулярно поливати. 

Постійно поливайте рослини! Кожний другий день до одного на тиждень – це хороший варіант, залежно від рослини. Досліджуйте та використовуйте очі! Якщо грунт виглядає світлими, запиленими і потрісканими – пора поливати.

Шкідників можна зустріти навіть у найбільш доглянутих садах. На жаль, у невеликих садах і особливо в закритих садах деякі шкідники мають тенденцію поширюватися досить швидко. Тому вам може знадобитися уважно стежити за своїми рослинами. Завжди перевіряйте нижню частину листя та середину рослин на наявність ознак зараження. Завжди намагайтеся визначити свого шкідника або хворобу перед лікуванням, щоб переконатися, що ви використовуєте правильний продукт!

Навіщо вирощувати сад в приміщенні?

Багато садівників можуть виявити, що, починаючи займатися садівництвом, вони починають почувати себе краще! Незалежно від того, чи це регулярні фізичні вправи, чи просто тримання наших рук у бруді, ми не можемо заперечувати, що садівництво допомагає нам почувати себе добре. Садівництво допомагає нашому психічному та емоційному здоров’ю.