Як обрати бактерицидний рециркулятор для будинку?

1) Потужність і продуктивність. Продуктивність різних моделей рециркуляторів коливається в середньому в межах 20-100 м3 / год. Споживана потужність - в межах 15-100 Вт. Висока потужність і продуктивність потрібні для громадських місць, невисокі показники достатні для побутового застосування - для будинку, квартири або офісу.

2) Площа обеззараження. В залежності від потужності ламп, їх кількості які розміщені у корпусі коливається величина площі приміщення на яку розрахований пристрій. До прикладу, одна лампа потужністю 30Вт розрахована на приміщення площею не більше 30м2, відповідно дві такі лампи - 35 м2.

3) Вид та типи. Рециркулятори бувають 3 видів: настінні, пересувні, підлогові та для вентиляційних установок. Вибирати конфігурацію слід, виходячи з міркувань зручності та безпеки. Якщо приміщення передбачає часте або постійна присутність дітей, людей похилого віку, домашніх тварин, які можуть упустити і розбити прилад, найкраще вибрати настінний варіант. Підлоговий - для приміщення з хорошою вентиляцією. Останній варіант розрахований на безпосередньо спосібом установки врізки в повітропровід витяжної установки Також розрізняють за типом положення - вертикальні та горизонтальні рециркулятори.

4) Габарити і вага. Найбільші рециркулятор не перевищують в довжину 1,5 м, побутові по довжині зазвичай в півтора рази менше. Інші параметри залежать від кількості та розташування ламп. Вага побутового рециркулятора - в межах 1-7 кг.

5) Кількість ламп. В сучасних рециркулятора може бути одночасно встановлено від 1 до 6 УФ-ламп. Для домашнього використання досить пристрої з 1-3 лампами в 15 або 30 Вт.

6) Час роботи ламп. Термін служби УФ-ламп - в середньому ві 9 тисяч годин. Якщо використовувати рециркулятор щодня по 8 годин, лампи вистачить приблизно на 2,5 року. У побуті така інтенсивність використання - рідкість, тому до першої заміни ламп проходить не менше 5 років. Деякі моделі мають лічильник, що фіксує відпрацьовані лампою годинник. Отримані дані дозволяють своєчасно проводити її заміну.