Чи можна їсти шоколад під час схуднення

Дієта та спорт допомагають схуднути, проте люди завжди шукають варіанти, як втратити вагу з меншими зусиллями. І деякі інтернет-експерти рекомендують вживати шоколад, якій буцімто може покращити травлення, зберегти від переїдання і ще багато чого. Чи так це насправді, розбираємося у матеріалі.

Шоколадні монодієти

Деякі зірки зізналися, що змогли втратити багато кілограмів на доволі жорсткому режимі харчування. Славнозвісна шоколадна дієта, хоча й здається привабливою, насправді потребує сили волі. Так, Дженіфер Лопес тиждень може харчуватися лише цими солодощами. Причому на день вона вживає шоколад в обмеженій кількості — усього 80 г. А до нього додає порцію кави. Є також італійський варіант цієї дієти — його дотримується Ума Турман. Окрім гіркого шоколаду, вона вживає:

  1. фруктовий лід;
  2. нежирні пудинги;
  3. фреші.

Зірки стверджують, що можуть втратити до 10 кг за тиждень за такого режиму харчування. Проте шоколадна монодієта, як і будь-яка інша, небезпечна через недостатню кількість поживних речовин. Звичайно, за тиждень отримати серйозний авітаміноз не вийде, однак можна сильно погіршити роботу шлунково-кишкового тракту. До того ж їсти один лише шоколад не так легко, як здається на перший погляд. А після закінчення дієти є вірогідність, що організм захоче компенсувати втрачене.

Переваги шоколаду для схуднення

Для монодієти цей продукт погано підходить, а ось як частина здорового харчування — цілком. Його в невеликій кількості можна і треба додавати у меню, щоб покращити самопочуття.

Зменшує стрес

Організм людини не дуже любить втрачати кілограми через вправи чи дієти, тому починає виробляти гормон кортизол. Він підвищує рівень цукру в крові, через що збільшується апетит. Шоколад впливає на вироблення ендорфіну та серотоніну. Вони покращують настрій та нейтралізують гормон стресу.

Прискорює обмін речовин

Масло какао містить мононенасичені жирні кислоти. Вони допомагають спалювати жир та активізують травлення. Причому краще звертати увагу на натуральний продукт. У складі хорошого шоколаду у магазині Maudau не має бути кокосової та пальмової олії.

Надає енергію

Порція солодкого під час дієти дає можливість бути більш активним та продуктивним. Це актуально для тих, хто займається спортом. Якщо вживати шоколад перед фізичними вправами, їх буде легше виконувати. До того ж кофеїн у складі продукту надає бадьорості.

Втамовує голод

Клітковина у шоколаді зменшує швидкість травлення, завдяки чому людина відчуває себе ситою довгий час. Також какао має яскравий смак, що допомагає тим, хто худне, краще переносити дієту. Проте можна вживати без проблем лише темний шоколад без цукру. Різноманітні горіхи та сухофрукти здатні збільшити калорійність продукту, тому краще вибирати «звичайні» плитки.