Ігор Кушнір повернув контроль над "Київміськбудом" поставивши очільником свою людину

9 лютого президентом “Київміськбуду” став Василь Олійник. 

Зміна керівництва відбулася після низки минулорічних скандалів навколо попереднього очільника компанії Ігоря Кушніра. Так, на початку 2023 року Кушнір заявив про зупинку на будівельних майданчиках компанії через дефіцит коштів. Влітку журналісти Bihus.Info розповіли про статки і бізнес родини Кушніра, які стрімко зростали за час його роботи в компанії, про купівлю вілли у Франції, що коштувала орієнтовно 20 мільйонів євро, та про можливі зловживання в самому “Київміськбуді”

Після цього в компанії, за дорученням мера Києва Віталія Кличка, почався аудит, а сам Кушнір наприкінці року написав заяву про звільнення.

Втім, за даними журналістів, зміна керівництва може бути формальністю, адже в останні роки Олійник в якості генпідрядника працював на об’єктах компанії Stolitsa Group з орбіти відомої київської забудовниці Владислави Молчанової. Молчанова ж, в свою чергу, є бізнес-партнеркою родини Ігоря Кушніра. Так, виявилося, що Молчанова і донька Кушніра Дар’я є серед кінцевих бенефіціарів британської компанії Alliance 1903 LTD, що зареєстрована в Лондоні наприкінці 2022 року. За даними з британського реєстру, ця фірма також займається девелоперською діяльністю.

Окрім цього, раніше журналісти заявляли, що Молчанова разом з Кушніром та народним депутатом Вадимом Столаром були реальними бенефіціарами пов’язаної з “Київміськбудом” приватної компанії bUd Development.