КМЦ УТОПІК була, є і буде! Плани грандіозні!

Щороку 18 квітня весь світ відзначає Міжнародний день пам'яток і визначних місць. Рішення про це було прийнято Генеральною Асамблеєю ЮНЕСКО ще у 1983 році за ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам'ятників і визначних місць (ІКОМОС).

Не чекаючи оприлюднення офіційних планів, вказівок наших посадовців, урядових та інших організацій щодо відзначення у 2021 році Міжнародного дня пам'яток і визначних місць, з метою підвищення обізнаності посадовців, забудовників, депутатів, громадськості з різноманіттям культурної спадщини, її вразливістю та необхідністю ефективних зусиль заради збереження її для подальших поколінь Укрмедіа прийняло рішення особливу увагу звернути саме на питання збереження культурної спадщини. Тим більше, що у цьому року свою 55 річницю буде відзначати наймасштабніше, найчисленніше, найважливіше для збереження пам'яток і визначних місць - Українське товариство охорони пам'яток історії та культури.

Тому, друзі, пропонуємо вам подивитись інтерв'ю Сергія Куценка з Анатолієм Фроловим - головою Київського міського центру ГО "Українське товариство охорони пам'яток історії та культури".