Невідоме про Київську Оперу

Неймовірне інтерв'ю з Богданом Собуцьким - заступником директора -художнім керівником Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва (Kiev Municipal Academic Theatre of Ballet and Opera for Children and Youth)

Наразі відбувся ребрендинг театру - і тепер це КИЇВСЬКА ОПЕРА, яка відкрита і для киян і для гостей столиці, яка дружня до дітей, яка просуває українське мистецтво, популяризує українську мову, сприяє творчості, у постійних пошуках нового. 

Для усіх поціновувачів мистецтва обов'язково раджу переглянути інтерв'ю, бо краще аніж розповів пан Богдан про новини театру, нажаль я не зможу зробити.

І головне: заходьте на сторінку театру, там дуже багато цікавої інформації, у тому числі про нові постановки, вистави. Намагайтесь у своєму розкладі знайти час для Київської Опери, бо вона цього вартує, а ви натомість отримаєте величезне задоволення від почутого і побаченого. 

Додам також і трішки загальної інформації про театр (зі сторінок самого театру): "театр створено в рік святкування 1500-річчя Києва, в 1982 році. У 2002 році удостоєний звання академічного. Театром здійснено постановки понад 140 вистав, з них 50 поставлено вперше. У репертуарі театру - опери, балети, мюзикли, музичні казки, симфонічні та вокально-симфонічні програми та концерти. У складі колективу - оперна та балетна трупи, симфонічний оркестр, хор. 

Місія: Розвиток якісного та сучасного мистецько-театрального простору для задоволення культурних потреб цільових аудиторій. 

Візія: Розширення спектра постановок опер, балетів, мюзиклів задля охоплення ширшої аудиторії. Збільшення відсоткової частки молодіжної аудиторії (18-25 років) шляхом створення простору для реалізації сучасних творчих проєктів, зростання якісних онлайн-комунікацій, впровадження інновацій у постановки театру. Створення активної мистецької інфраструктури.

Цінності: 

Гуманне виховання: Київська опера має широкий репертуар як для дорослих, так і для дітей. Кожна наша постановка спрямована на утвердження гуманності, моралі та людських цінностей. У нашому репертуарі світова оперна та балетна класика єднається із сучасними творами та прогресивними постановками, що дозволяє забезпечити всебічний культурний розвиток особистості.

Якість: Для Київської опери принципово надавати глядачам якісний контент, тому ми відповідально підходимо до підготовки візуальних та аудіальних складових вистав.

Національна свідомість: Розвиток української музики та підтримка сучасних українських авторів, адже Україна – країна відкриттів. Репертуар театру має складатися з україномовних опер та мюзиклів. Крім того, левова частка постановок матиме патріотичні меседжі, котрі є надважливими в сучасних геополітичних умовах.

Сучасність: Створення «українського Бродвея», залучення інноваційних технологій світла та звуку, використання яскравих спецефектів. Постановка вистав із трендовими режисерськими рішеннями.

Лідерство: Київська опера стимулює розвиток сучасного українського музично-театрального контенту, тому активно залучає молодь – випускників та студентів творчих вишів країни – до творчої співпраці. Свіжий погляд молоді та професійність корифеїв створюють якісний мистецький продукт, що стає лідером у своїй галузі.

Усім бажаю гарного вибору для проведення свого культурного відпочинку!