Підготовка автомобілістів в Україні

Дуже часто у віці 18 років виникає бажання чи потреба у водійському посвідченні. Але одного бажання мало, треба спочатку пройти курси, вивчити правила, навчитися водити й тільки після здачі відповідних екзаменів можна отримати це посвідчення. 

У будь-якій школі навчання включає теоретичну та практичну частину. Ви маєте змогу ще до початку занять ознайомитись с правилами дорожнього руху на нашому сайті Green Way, ПДР-онлайн

Теорія

Все починається з теорії, адже без теоретичних знань дуже небезпечно сідати за кермо. Саме тому на вивчення базових знань відводиться досить багато часу. У рамках теорії вам нададуть інформацію щодо правил дорожнього руху, основ безпеки за кермом, правил надання невідкладної медичної допомоги та навіть по те, як влаштований автомобіль. Від того, наскільки грамотно та чітко донесуть необхідну інформацію буде залежати ваша поведінка та дії на дорозі. Як часто треба відвідувати курси залежить від автошколи.

Також на заняттях відпрацьовуються тести ПДР, аналізуються помилки та якщо є потреба ще раз відпрацьовується інформація. Але потрібно не лише зазубрювати відповіді на питання, а ретельно розібратися. Тому треба вивчати правила, а не тести. Адже розібравшись один раз ви з легкістю застосуєте ці знання на практиці.

Практика

Лише після вивчення теоретичної частини вас допустять до керування автомобілем у присутності інструктора. Це найчастіше відбувається приблизно на середині всього курсу. Але теорія не закінчується. Тільки тепер вона буде надаватись паралельно з уроками водіння.

В першу чергу на таких уроках вчать як сідати за кермо, які першочергові дії перед запуском двигуна. Як підлаштувати дзеркала, які педалі за що відповідають та як перемикати передачі. Якщо з цим етапом не виникло труднощів ви починаєте відпрацьовувати наступні навички. Спочатку все буде відбуватися на спеціальному майданчику. І лише коли інструктор буде впевнений в ваших навичках, він дозволить виїхати на дорого. І тут вам треба не лише слідкувати за вашим транспортним засобом, а ще й звертати увагу на інших учасників дорожнього руху, в тому числі й пішоходів. В цілому на практичних заняттях вас навчать:

  • рушати з місця та гальмувати;
  • паркуватися різними способами;
  • повертати та розвертатися;
  • здавати назад;
  • керувати автомобілем в умовах поганої видимості;
  • та іншим навичках необхідних справжньому автомобілісту.

Головне завжди бути дуже уважним та сконцентрованим. Пам’ятайте все, чому вас вчили на теоретичних заняттях.

Завжди уважно слухайте інструктора та можете родити записи. Це вам точно знадобиться у майбутньому. І не ведіться на провокації типу: зупинитися чи повернути в забороненому місті. Таким чином інструктор перевіряє ваші знання.

Іспит

Останнім етапом є здача спеціального іспиту. Він складається в ГСЦ і включає такоє дві частини: теоретичну і практичну. Щоб бути більш підготовленим до теоретичної частини можна попрактикуватись за допомогою тестів ПДР. Головне правило на іспиті – не нервувати та зосередитись. У питаннях ви не зустрінете нову інформацію. Все вам пояснювали та розповідали. Теж стосується і практичної частини. 

Скласти іспит не складно. Ви маєте можливість отримати таке жадане посвідчення одразу після іспиту. Треба лише докласти зусиль та відповідально підійти до процесу навчання.