Рада відправила вчителів на .... «безвіз»

Це страшно. Крах середньої освіти уже не за горами.

23.11.18 Верховна Рада України прийняла Закон України "Про Державний бюджет України на 2019 рік". В цілому скорочено видатки на освіту на 100 мільйонів гривень порівняно з 2018 роком. 

Нагадую, що постановою КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» від 11.01.2018 р. № 23 внесено зміни до постанови якою запроваджено виплату надбавки усім педагогам у 2 етапи. Проте надбавка десь виплачується а десь ні.
Місяць тому Мінфін повідомив, що Постанова прийнята передчасно, оскільки не вистачає коштів.
При цьому Мінфін не вжив заходів, щоб на освіту у 2019 році було виділено більше коштів ніж у 2018 році. Навпаки видатки на освіту скорочено.
Це означає, що у 2019 році, після проведення виборів у бюджеті утвориться величезна дірка, у травні заборгованість перед педагогами може сягнути критичного рівня. Освіту чекають масові звільнення, і «завдяки» безвізу частина педагогів поїде шукати кращої долі в чужі світи.
На фоні перенаправлення 2 мільярдів гривень на купівлю житла для працівників Міністерства внутрішніх справ це виглядає як свідоме планове знищення середньої освіти.

Якщо упродовж цього року парламент не отямиться - я переживаю, я реально переживаю, хто буде вчити мого сина через 3-4 роки.

Окремі доброзичливі громадяни намагаються приховати цей злочин. Пропоную поширити публікацію, щоб у них не вдалося!

Дивіться також