Вибираємо лезо для гоління: різні види лез на будь-який смак

На початку 20 століття більшість чоловіків користувалися небезпечними бритвами. Такі бритви були дуже гострі та потребували особливої вправності. Тому здебільшого голінням займалися барбери у спеціальних закладах. До того ж лезо у небезпечній бритві потребувало постійного заточення, щоб бути гострим. У 80-х роках 19 століття Кінг Кемп Жилет з американського містечка Фон-дю-лак винайшов спосіб, як полегшити життя собі та іншим чоловікам. Він вигадав бритву, у якій лезо затискалось між двома пластинами. Після того, як лезо ставало тупим, його можна було змінити на нове. 15 листопада 1903 року у США розпочався масовий випуск Т подібних станків та змінного леза для бритв.

 

Види лез - як в них розбиратись?

 

Якщо ви хочете, щоб процес гоління був максимально комфортним та безпечним, забудьте про одноразові станки, які тільки псують шкіру, викликаючи подразнення і порізи. Для щоденного гоління краще використовувати Т подібну бритву зі змінними лезами, які можна підібрати за типом щетини та особливостями шкіри обличчя. Для цього виробники використовують різні типи сталі та способи її обробки. Саме від цих факторів буде залежати гострота і жорсткість леза для бритв. 

 

  • Для чутливої шкіри обличчя з не дуже жорсткою щетиною потрібно обирати леза більш м’які, які будуть лагідно видаляти волосся, не травмуючи шкіру. Такими м’якими лезами є леза, виготовлені з карбонової сталі.
  • Для нормального типу шкіри та з рясною рослинністю на обличчі, леза для бритв потрібні бути жорсткими та гострими. М’які леза будуть тягнути шкіру, викликаючи подразнення. Для щетини, яка є жорсткою ідеально підходять леза з нержавіючої сталі. Леза Derby Premium виготовлені зі шведської нержавіючої сталі найвищої якості, тому вони надзвичайно гострі. З такими лезами ви легко впораєтесь навіть з наджорсткою щетиною. 
  • Леза з платиновим покриттям є більш довговічними та забезпечують ефективний процес гоління. Леза Feather New Hi- stainless від японського виробника оброблені платиною, завдяки цьому вони залишаються надзвичайно гострими протягом кількох тижнів. 
  • Хромовані леза теж ефективно справляються зі своєю задачею, до того ж вони майже не призводять до подразнень.

 

Правильний догляд за лезами

 

Щоб ваша улюблена Т - подібна бритва радувала вас якомога довше, потрібно дотримуватися наступних нескладних рекомендацій.

 

  • Після проведеного гоління відразу промивайте верстат проточною водою, якісно видаляючи залишки піни та гелю;
  • Зберігайте верстат у сухому місці;
  • Раз на місяць змащуйте бритву спеціальним парафіновим мастилом;
  • Після того, як лезо промили, висушити його за допомогою паперової серветки або вафельного рушника;
  • Зберігайте запасні леза у спеціальному пластиковому диспансері;
  • Вчасно змінюйте леза, щоб забезпечити комфортне та чисте гоління.

 

Асортимент лез, які пропонує інтернет-магазин Barbercompany вражає своєю різноманітністю. Навіть найбільш вибагливий клієнт може вибрати собі найкраще лезо для гоління.