Як росіяни катастрофічно недооцінили ЗСУ, тому програли війну вже 24 лютого 2022 року

Королівський інститут оборонних досліджень (RUSI) в одному із своїх досліджень показав таку картину.

Коли росіяни планували повномасштабну війну проти України, то звертали увагу, наприклад, лише на повідомлення про високу "плинність кадрів" в ЗСУ, коли зв'язківці та навчені бійці інших дефіцитних спеціальностей звільнялись та йшли працювати в "цивільний сектор". Росіяни «пропустили» момент, що так сформувався потужний "кадровий резерв", об який власне й "сточились" на марші механізовані підрозділи армії рф.

Орки оцінювали, що ЗСУ мають "лише" 1,2 тисяч стволів артилерії усіх калібрів, від 100 мм до 203 мм, та боєкомплект "лише" на 6 тижнів інтенсивних боїв. Ворог «пропустив» дані, що артилеристи ЗСУ активно відпрацьовують стрільбу за наведенням із БПЛА та з використанням додатку "Кропива". Тому на початок повномасштабного вторгнення наша арта навіть мінімальний БК могла відстріляти з максимальним ефектом по утилізації окупантів.

Армія рф думала, що по танкам у неї абсолютна перевага: у них же "аналоговнєтні" Т-72Б3 і Т-80БВМ, а в ЗСУ переважно Т-64БВ. Але наші танкісти були на порядок краще навчені, тому навіть на тих жеТ-64 могли "всуху" виграти бій у російських підрозділів на Т-72 чи Т-80.

Росіяни вирішили, що безсмертні. Тому не стали зважати, що навіть на початок лютого 2022 року Україна мала найпотужнішу в Європі систему ППО. І що в складі "ВКС рф" приблизно на 1 тисячу бойових літаків та вертольотів насправді є лише 100-150 навчених льотчиків. Які до травня минулого року закінчились майже повністю.

Окупанти рахували, що в України близько 100 бойових літаків. Але вони не рахували, що у нас є можливо навіть і більше навчених пілотів, які уже вміли виходити з-під ракетного удару ворога, літати та вести бойові дії на малій висоті.

Із такої катастрофічної як для себе недооцінки ЗСУ в Кремлі в принципі прийняли помилкове рішення починати повномасштабне вторгнення в Україну. Тому росія програла війну вже 24 лютого 2022 року, коли одразу ж стала нести небачені досі втрати.

Для історії зафіксуємо: станом на 15.00 25 лютого 2022 року окупанти втратили уже 3 тисячі убитими, до 80 танків та 516 ББМ, 10 літаків та 7 вертольотів, і вже було декілька десятків полоненими.

Переможемо!