⚡️ Івченко з Батьківщини, Тищенко (позафракційний) і Вацак (з Довіри) під час війни прикупили нові авто

У черговому розслідуванні Михайла Ткача дізнаємось, що зазначені нардепи під час повномасштабного вторгнення скуповують нові елітні автомобілі. В автопарках народних обранців, зокрема, з'явилися Rolls-Royce за $700 тис. та потужні електричні Mercedes. 

Так, за інформацією журналістів УП, народний депутат від "Батьківщини" Вадим Івченко, який є членом парламентського Комітету з питань безпеки, оборони та розвідки, їздить на електрокарі Mercedes. Це автомобіль Mercedes-AMG EQE 43, випущений у 2022 році. Вартість машини – близько $150 тис.

Також журналісти зафіксували кросовер Rolls-Royce Cullinan Геннадія Вацака з "Довіри". Ексклюзивне авто купили навесні 2023 року за ціною приблизно $700 тис. Автомобіль зареєстровано на кондитерський дім "Вацак". Декларації Вацака за 2022 рік теж ще немає в електронному реєстрі.

У нардепа Тищенка з'явилися два преміум-автомобілі загальною вартістю майже $150 тис. Серед нових авто нардепа – електричний Mercedes V-класу 2021 випуску. Номерні знаки свідчать, що автомобіль купили у серпні 2023 року. Вартість такого автомобіля в середньому становить від 80-90 тисяч доларів. Цей автомобіль не зареєстрований на самого Тищенка. Формальним власником є Петро Орлов, який працює водієм народного депутата.

Також у користуванні Тищенка ще один Mercedes V-класу 2016 року вартістю від $50 тис. Цей автомобіль теж був придбаний вже під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну, 2022-го, і теж не зареєстрований на нардепа. За документами, машиною володіє колишній директор ресторану "Велюр" Сергій Вакальчук.