31 жовтня, НАБУ і САП завершили слідство за підозрою чинній народній депутатці від "Слуг народу" Людмилі Марченко

⚡️ У вівторок, 31 жовтня, НАБУ і САП завершили слідство за підозрою чинній народній депутатці від "Слуг народу" Людмилі Марченко та її помічниці у зловживанні впливом. Після скандалу з викиданням доларів через паркан, Марченко виключили з партії, однак вона пішла у декретну відпустку. 11 липня Марченко було оголошено підозру.

Наразі НАБУ і САП встановили два епізоди злочинної діяльності, у яких нардепка разом зі своєю помічницею пообіцяли за надання неправомірної вигоди забезпечити ухвалення уповноваженими особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до інформаційної системи Шлях.

Перший епізод, виявлений детективами, стосується отримання неправомірної вигоди в розмірі 6 тисяч доларів. Другий — отримання 5300 доларів. Після отримання останнього «траншу» у 2800 доларів особи були викриті.

Марченко обрана за партійним списком, а отже у випадку позбавлення її депутатства у ВРУ зайде новий нардеп від "Слуг". Хоча питання про депутатство у даній ситуації можливе у двох випадках: добровільне складення мандату або у випадку набрання законної сили обвинувальним вироком. Варіант 2 - більш ймовірний, бо Марченко буде триматись за мандат до останнього.