Amazon відмовляє користувачів від покупки непотрібних речей

Пандемія змушує багатьох з нас діяти незвичайним чином, і найбільша в світі компанія електронної комерції не є винятком. У приголомшливому звільнення від прерогатив капіталізму, Amazon.com Inc. почав відмовляти користувачів від покупки речей, які їм не потрібні.

Amazon припинив майже всі програми спонукання користувачів до придбання по суті непотрібних їм товарів.

Amazon припинив всі свої звичайні акції. Більше не показує, що купували інші клієнти. Відклав Прайм-день на невизначений час.

Роздрібний гігант вже настільки перевантажений, що йому вже не потрібно примушувати вас купувати щось насправді вам непотрібне.

Звичайно, Amazon все ще контролює поведінку своїх користувачів і не відмовився від алгоритмів які підштовхують клієнтів споживати більше.

Але зараз ці алгоритми більш людяні і замість того щоб направити вас до більш дорогого продукту, якщо ви здаєтеся людиною, готовою перевитрачати гроші, він може погодитись з вибором який ви зробили самі.

Така зміна стратегії не є чимось що демонструє тільки Amazon. Інші компанії також зм'якшують фундаментальну форму онлайн-маніпуляції - таргетовану рекламу, значно скорочуючи свої маркетингові бюджети.

В цілому така економія бюджетів може значно обвалити рекламну галузь та зробить рекламу дешевше, а сам рекламний бізнес менш привабливим.

Але це не буде тривати вічно. Зрештою, настане час коли гіганти знову перезапустять свої проекти і рекламна інфраструктура що закликає до надмірного споживання запрацює на повну силу.