ІТ-фахівці почали виїжджати з Кремнієвої долини після продовження режиму «карантину»

Високі витрати на оренду житла в одному з найдорожчих районів світу тепер не виправдані.

Деякі співробітники ІТ-компаній, які перейшли на віддалений режим роботи, почали шукати житло за межами Кремнієвої долини.

Оренда нерухомості в області затоки Сан-Франциско - одна з найдорожчих у світі, при цьому на ринку житла вже багато років існує дефіцит. У всій Каліфорнії житло дороге - будинок стоїть, в середньому, $ 600 тисяч, що у два рази більше, ніж по країні.

Зараз співробітники Facebook, Google і Twitter та інших компаній можуть заощадити тисячі доларів, проживаючи далеко від місця роботи. Деякі з них змінюють свої довгострокові плани. У розробників з Google і Facebook, зарплати яких починаються з шестизначних чисел, достатньо варіантів для вибору місця проживання.

Деякі співробітники хмарного сервісу Twilio вже почали обговорювати зі своїми керівниками та відділами кадрів можливість переїзду. Компанія очікує, що понад 20% її співробітників перейдуть на віддалений режим роботи в довгостроковій перспективі.

Співробітники інших великих ІТ-компаній, які розмовляли з виданням, також розглядають можливість переїзду. Сачін Дхар, чия дружина працює в Facebook, знімав квартиру на півдні Сан-Франциско за $ 2650 в місяць. Тепер пара розглядає переїзд на Гаваї або в сільські райони США.

Ділан Хеклау з Jelli вважаэ, що зможе внести початковий внесок на покупку будинку в Сакраменто, відмовившись від оренди житла в Сан-Франциско за $ 3200.

«Тепер, коли мене тут ніщо не тримає, витрати на оренду не виправдані», - каже Ділан Хеклау.