ДБР накрило одну із схем клану Кличка на острові «Муромець» та заарештувало Х-Парк

За матеріалами розслідування ДБР суд арештував понад 80 незаконно збудованих об’єктів нерухомості на острові «Муромець» в Деснянському районі столиці.

Для зведення будівель організатори, а саме радник київського мера - Юрій Зозуля, незаконно використовували 10 гектарів землі громади.

Згідно з судовим рішенням, компанія-забудовник також сплатила борг за користування земельною ділянкою на території острова, платежі не надходили з моменту укладення інвестиційної угоди у 2015 році. Увесь цей час податок замість підприємства сплачувався зі столичного бюджету.

Працівники ДБР також встановили, що одне зі столичних товариств уклало із КМДА інвестиційний договір на майже 150 млн грн для будівництва спортивних об’єктів та споруд.

Під егідою створення на острові "Всеукраїнського парку пам’яті борців за свободу і незалежність України" у Києві, підприємство-підрядник Юрія Зозулі створила комерційний парк для проведення спортивно-масових заходів, побудувати дитячі майданчики, зони дозвілля та відпочинку.

За даними слідства товариство не виконало умови інвестиційного договору, зокрема щодо строків будівництва та графіку фінансування проєкту. Зафіксовано також факти нецільового використання території парку під незаконне будівництво. Станом на березень 2023 року роботи мали б бути виконані на 100%, але наразі виконано менше половини.

Водночас ділки збудували об’єкти не передбачені угодою. На незаконно захоплених 15 земельних ділянок площею понад 10 гектарів, компанія самовільно побудувала близько 80 об’єктів нерухомості, які не були передбачені проєктно-кошторисною документацією. Зокрема, замість обумовлених спортивних майданчиків товариство звело ресторан та котеджі.

Департамент економіки та інвестицій КМДА не здійснював належний контроль за виконанням та дотриманням умов інвестиційного договору.

Кримінальне провадження розпочате за статтею зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Х-Парк незаконно та без оренди землі збудував радник Виталия Кличко Юрий Зозуля.

Х-Парк приносив клану Кличку регулярний кеш, особливо влітку. Тепер у зв'язку з арештом, вся діяльність на території Х-Парку має бути зупинена.
Колись сміливими силовиками США було повалено злочинний клан Аль Капоне, колись сміливими силовиками України буде повалено злочинний клан Кличка!