Facebook і Snapchat обійшли заборону Apple на відстеження рекламних даних користувачів

На думку експертів, компанії продовжили збирати інформацію з посиланням на те, що заборона поширюється лише на дані, які дозволяють ідентифікувати користувачів додатків. Збирати анонімізовані та агреговані дані груп користувачів та показувати їм таргетовану рекламу IT-гігант не забороняв.

У Apple не схвалили дії Facebook і Snapchat, нагадавши, що приватність користувачів — головна мета компанії. Проте визнали: щоб не зруйнувати модель мобільної реклами, компанії довелося трохи послабити обмеження.

Функція, яка обмежує можливість розробників відслідковувати користувачів в рекламних цілях, з'явилася в iOS 14.5 в квітні цього року.

У другій половині 2021 року Snapchat, Facebook, Twitter і YouTube втратили близько $9,85 млрд доходів від диджитал-реклами через ATT.

У жовтні стало відомо, що Apple збільшила свою частку на ринку реклами додатків більш ніж утричі за рахунок сервісу Search Ads - він дозволяє купити рекламні місця в App Store і показувати додаток перед результатами пошуку. Аналітики вважають, що різке зростання пов'язане із введенням ATT.