Керівництво компанії КиївГума постачало медичні товари до РФ

«Паллеты 1-26 едут в Кронштадт, Санкт-Петербург, паллеты 27-32 едут в Москву».

Наші джерела, які надіслали цю переписку, стверджують, що це листування між російськими покупцями і їхніми постачальниками з компанії «Київгума».

З цих меседжів та інвойсів виходить, що продукцію «Київгуми» доправляли російським окупантам.

СБУ стверджує, що викрила керівництво компанії в постачанні медичних товарів до РФ. Наші джерела поділилися окремими доказами по цій справі. 

Інвойси, переписка безпосередньо з клієнтами в РФ, слова вдячності від самих окупантів.

В компанії заявляють, що поставляли товари тактичної медицини виключно в Естонію.

Але прибалтійська фірма, схоже, була лише прокладкою. Директор відділу логістики «Київгуми» Тетяна Мисак, судячи з переписки, напряму спілкується із представником російської ООО «МКТ». 

Вона пише естонським менеджерам – товар піде в Кронштадт, Санкт-Петербург і Москву. Усі листи – з копією на засновника Антона Кравця.

Є пости «вконтакте», де окупанти радіють, що їм на передову привозили джгути українського виробництва.

На фото чітко видно коробки «Київгуми» та дату виготовлення.

Ми отримали офіційний коментар від СБУ щодо ситуації навколо компанії «Київгума»

«Сьогодні Шевченківський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід одному із засновників компанії «Київгума»: тримання під вартою протягом 60 днів, без права внесення застави. 

Нагадаємо, Служба безпеки викрила компанію «Київгума» на постачанні товарів до рф. В результаті комплексних заходів було зібрано вагому і масштабну доказову базу, яка підтверджує, що підприємство продовжило вести бізнес з росією після початку повномасштабного вторгнення. 

За матеріалами справи, протягом 2022-2023 років компанія переправила до рф партії тактичних джгутів та бинтів власного виробництва на загальну суму на понад 40 млн у гривневому еквіваленті.

Слідством також встановлено, що окупанти направляли медзасоби компанії до російських військових шпиталів, розташованих на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

В ході санкціонованих обшуків СБУ здобула нові офіційні документи та листування, які підтверджують незаконну діяльність фігурантів.

Наразі досудове розслідування за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора триває.

Пресслужба Служби Безпеки України»