Китай висловився проти майнінгу криптовалют

Китайська влада продовжує свою політику проти майнінгу криптовалют: представник Національної комісії з розвитку та реформ Мен Вей назвала це «надзвичайно шкідливою» практикою, яка нівелює зусилля країни щодо скорочення викидів вуглецю, повідомляє CNN.

Про це представник комісії заявила під час прес-конференції у Пекіні у вівторок. Вона зазначила, що майнінг вимагає значної енергії та виробляє багато вуглецевих викидів, а також назвала цю галузь «сліпою та безладною», пояснивши, що вона пов'язана з певними ризиками. Найближчим часом комісія розпочне повномасштабне припинення видобутку криптовалюти в країні, пообіцяла Мен Вей.

Влада країни закликала державні організації відмовитися від майнінгу біткоїну та інших криптовалют. Комісія планує підвищити ціну на електроенергію для будь-якої установи, яка зловживає наданою китайською владою пільгами на неї для видобутку криптовалют. Серед таких організацій – школи, громадські центри та інші соціальні установи, пише CNN.

Після висловлювань Вей вартість біткоїну впала на 7% до позначки $60,9 тисяч, що стало найнижчим значенням ціни на криптовалюту за останній тиждень.

Влада КНР оголосила про боротьбу з майнінгом криптовалюти у травні 2021 року. Вони закликали до відмови від біткоїну, заявивши, що «настав час вжити жорстких заходів щодо майнінгу біткоїнів та його торгівлі», оскільки майнінг криптовалюти можуть призвести до таких ризиків, як інфляція юаня. Біткоїна було визнано небажаним на території Китаю.