Нардепу Лабазюку теж повідомили про підозру

НАБУ і САП повідомили про підозру нардепу групи За майбутнє Сергію Лабазюку. Його викрили на наданні неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення України – міністру розвитку громад, територій та інфраструктури та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури. Також запідозрили його спільника керівника приватної компанії.

За версією слідства, нардеп Лабазюк, діючи за попередньою змовою зі спільником запропонували топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене товариство. Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування. У подальшому підозрювані надали особам, які займають особливо відповідальне становище, частину цієї неправомірної вигоди у розмірі $150 тисяч.

Хто такий містер Лабазюк, який погрожував ветеранам та підтримував Януковича?

Багато хто вперше почув прізвища Лабазюка, але про це «тихий» нардеп варто знати більше. Його базовий актив – аграрна група «ВІТАГРО» у Хмельницькій області. У нульових він стартував у місцевій політиці, а з 2012 року засів у Верховній Раді. Тоді він був мажоритарником, який ліг під Партію регіонів.

2014 року потрапив до парламенту під брендом «Воля народу», засипавши «грекою» свій округ, а 2019-го пройшов від «За Майбутнє» Палиці-Коломойського. Весь цей час він засів в аграрному комітеті, порушуючи конфлікт інтересів, вибиваючи для своїх компаній державну підтримку. Лише на 2018 рік він висмоктав із бюджету не менше 60 млн грн.

2020 року Лабазюк потрапив у скандал, ображаючи ветеранів АТО. Він навіть загрожував родині ветерана Олексія Кравчука, який опублікував це відео.

Ну і для того, щоб зібрати бінго, Лабазюку просто не вистачало справи про хабар.