Небайдужі кияни встали на захист пам'яті героїв АТО

3 квітня на Аскольдовій могилі активні представники громади Києва зібралися на акцію протесту проти знесення КиївЗеленБудом пам'ятних знаків загиблим воїнам АТО.

Також протест відвідав директор КиївЗеленбуду по Печерському району Ігор Білий в супроводі поліції. Під час розмови з активістами пан Білий звинуватив присутніх в незаконному встановленні пам'ятних знаків.

Натомість створення пам'ятних знаків почалося з 2014 року зі схвалення КМДА цієї громадської ініціативи й створення дорожньої карти по їх встановленню.

Але з невідомої нам причини подільський зеленбуд вирішив, що ці проекти реалізовані незаконним шляхом і знищив одну з пам'яток - наріжний камінь, пояснивши це відсутністю дозволу на встановлення пам'ятки.

Проте згідно з законом наріжний камінь прирівнюється до пам'ятних дощок, що потребують тільки припис для встановлення.

Далі, в ході дискусії, раптово виявилося, що камінь забрали на реконструкцію, але це породжує нове питання — чому тоді заасфальтували місце де стояв камінь?

Зрештою директор Печерського КиївЗеленбуду пообіцяв підтримати громадську ініціативу по встановленню пам'ятки на рівні влади міста.