Шості роковини геройського чину Міфа

Шості роковини геройського чину Міфа

“Вийшли з бою, один двохсотий”.

До лютого двадцять другого року, більшість не реагувала на такі повідомлення зовсім. Це десь далеко, це не зі мною. Далека війна, невідомі герої.

29 червня, одним з невідомих більшості українців двохсотих став Василь Сліпак, зірка Паризької національної опери, боєць ДУК "Правий Сектор". Це у лютому 17-го нададуть звання Герой України, це у двадцять першому побратими та громадськість “продавлять” Київраду на офіційне визнання скверу на честь його імені, і тільки в кінці лютого 2022 більшості українців стане моторошно чути: “Вийшли з бою, один двохсотий”.

Кажуть, що ми не цінуємо речей, допоки їх не втратимо. В той час, як перші ракети московитів розірвались над столицею прийшло усвідомлення ціни, яку платили на сході України за мир наші захисники. Розуміння ціни, яку заплатив друг Міф за те, щоб війна не пройшла далі, щоби більшості українців можна було насолоджуватись мирним небом ще один день.

Кожен вільний обрати свій шлях — втекти з Києва до Мілана від війни, чи приїхати з Парижу на схід задля перемоги. У кожного свій шлях, і Міф вибрав шлях пожертви за Україну, шлях геройського Чину та Честі. Звичайно, не кожен здатен на самопожертву, не кожен гідний чину заради великої мети. Проте кожен може пам'ятати Чин Героїв і вшанувати пам'ять загиблих за незалежність та свободу України.