Сучасні корпоративні ЗМІ розвиваються подібно IT-компаніям

Консалтингова компанія Accenture опублікувала велике дослідження про еволюцію американського медійного ринку за два останніх десятиліття, проаналізувавши занепад друку, падіння прибутку і зміни в споживанні новинного контенту.

C 2004 року виторг газет впав на 52%: з $57 млрд до $ 27 млрд у 2018 році.

Головними причинами такого великого падіння стали запуск iPhone у 2007 році, 4G і поява інших девайсів. Також удвічі впав і час, що витрачається на паперові видання.

Сучасні корпоративні ЗМІ розвиваються подібно IT-компаніям, агресивно ведучи полювання за топовими талантами. За останній рік, наприклад, New York Times завербував головного редактора BuzzFeed Бена Сміта, співзасновника сайту Vox Езру Кляйна, а також колишню журналістку WSJ і Washington Post Кару Свішер, яка заснувала видання Recode.

Нинішній New York Times - це Netflix світу новин.

У дістопіческом майбутньому корпоративна журналістика повністю піде під пейволл, пропонуючи читачеві різні підписки - доступ з конкретного девайса, до спеціального розділу (їжа, культура, стиль, інтернет і т.д.) або окремому автору.

Незалежні автори будуть працювати на себе, посилання стануть рудиментарними, а безкоштовними залишаться лише сенсаційна дезінформація, таблоїди і державні ЗМІ.