У Японії вшанують концертом пам’яті легендарного бійця ДУК «Правий сектор» Василя Сліпака.

27 червня у Японії відбудеться концерт пам’яті Василя Сліпака. Василь був всесвітньо відомим українським оперним співаком, солістом Паризької національної опери, бійцем ДУК «Правий сектор», загинув у бою 29 червня 2016 року від кулі снайпера.
 

Усе його життя було пов’язано зі співом. Коли Василькові було 9 років, старший брат Орест відвів його до Львівської хорової капели «Дударик». Так розпочався легендарний музичний шлях непересічного українського таланту: від «Дударика» і маленьких сцен рідного Львова до світових оперних сцен, гастролей та турне, і тисяч захоплених глядачів та світової слави.

Василь співав в Україні, співав у Франції, співав у Польщі, Угорщині, Чехії, Швейцарії, США, співав він і на передових лініях Донбасу, коли високі степові трави чіплялися за чуприну кулеметника І штурмової роти Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор»: «Як чоловік, можу бути на війні, а як артист – можу робити максимальну промоцію України у Франції», − твердив Василь.

Василь уже давно не «міф» («Міф» - псевдо Василя Сліпака), а справжня легенда українського добровольчого руху та пісенної традиції.

Тож не дивно, що весь світ захоплюється і віддає належне йому, як воїнові, співакові і Людині з великої букви.

Концерт проведе японський симфонічний оркестр Beethoven Sinfonietta 27 червня у Японії за сприяння головного диригента оркестру Тараса Демчишина та українського посольства в Японії.

Радо запрошуємо українську діаспору долучитися та відвідати дійство.