Влада Росії почне стежити за своїми громадянами через геолокацію на мобільному телефоні

Уряд Росії запускає програму по стеженню за переміщеннями росіян по геолокації мобільних телефонів. Як повідомляє «Інтерфакс», заходи вводяться для контролю за рухом осіб, що мали контакт з хворими на  коронавірус і піддаються ризику. Відповідне доручення дав, за підсумками засідання президії Координаційної ради при уряді, в понеділок прем'єр-міністр Михайло Мішустін. Згідно з розпорядженням, опублікованим на сайті кабміну, Мінкомзв'язку дано 4 дня (до 27 березня) для організації системи стеження.

Система, повинна буде повідомляти громадян про факт контакту з хворим на коронавірусі через розсилку повідомлень. Також громадянам будуть надсилатися повідомлення про необхідність самоізляції і надання даних в оперативні штаби суб'єктів РФ.
 

У прес-службі «Мегафона» повідомили, що створення системи технічно здійснимо, однак механізм реалізації «не до кінця
зрозумілий», - уточнив представник оператора. Представник »» Вимпелкому »заявив, що компанія вже опрацьовує ця задачу, відмовившись коментувати деталі. В Tele2 і МТС не стали коментувати інформацію про створення системи.

За словами Мішустина, на ранок 23 березня в Росії зафіксовано 438 випадків коронавируса. За минулу добу діагноз підтвердився ще у 71 людини. Всі нові випадки зареєстровані в Москві, де кількість хворих досягла 262 осіб. Всього під медичним наглядом в країні перебувають понад 52 тисячі громадян