Чому ваші тексти не продають?

Стосується переважно постів в комерційних акаунтах.

  1. Вам здається, що ви продаєте. ЗДАЄТЬСЯ - ключове слово. Насправді останній робочий продаючий пост у вас був 100 років тому і ідей на нових сторіз немає.
  2. Ви не опрацьовуєте заперечення і страхи аудиторії. У 99,9% вашої аудиторії вже був негативний досвід. Ви не такі, але крім вас про це ніхто не знає, тому що ви не торкаєтеся сумнівів ЦА в постах і не спростовує їх.
  3. Ваші пости схожі на витяги з вікіпедії. Вони шаблонні і схожі на рекламний опис абсолютно будь-якого продукту. Наприклад: "Прекрасно впливає на загальний стан організму" або "Підсилює дію багатьох речовин", "Відмінна якість і приємний склад"
  4. Ви не пояснюєте найпростіші речі. Якщо вам здається, що "всім все очевидно", то у вас профдеформація. Щоб перевірити себе, уявіть, що вас читає людина, яка вперше дізналася про існування вашого продукту/послуги. Вона зрозуміє, про що мова? Або почне задавати мільйон питань?
  5. Ви сприймаєте кожен пост як окрему одиницю. Тому сьогодні у вас якась користь, завтра якийсь продаж, потім відгук, а після рандомних історія з життя. Якщо ваші пости не об'єднані картою смислів, ви розсіює увагу аудиторії, а тексти не виконують головне завдання - не підщтовхують читачів до покупки.