Діалог на роздоріжжі між журналістом і "елітою" українського суспільства

Цей випадок стався декілька днів тому в Дарницькому районі м.Києва на вулиці А.Ахматової.

Я знімав сюжет про те, як ведуться роботи з прибирання снігу, як розчищаються дороги, тротуари, що добре, що не дуже, чи є проблеми...

Завжди важливо мати достовірну інформацію для того, щоб відповідальні служби, кияни могли своєчасно відреагувати...

Читаю багато коментів, постів киян - іноді абсолютно протилежних в оцінці роботи комунальних служб: від абсолютного позитива до матюків. Ситуація дійсно не проста, снігу випало дуже багато (і так буває кожен рік). Цього року в Києві роботи з прибирання снігу координує і контролює Олексій Кулеба - нещодавно призначений на посаду першого заступника мера столиці. Відчувається, що людина енергійна, відкрита до комунікації і взаємодії з киянами, миттєво реагує на зауваження, пропозиції киян. І за великим рахунком в Києві транспортного колапсу не трапилось, хоча і нарікань, скарг все ж таки багато. Не усюди ще встигли своєчасно прибрати, по місту багато "гір" снігу. Але наразі не про це. Наразі про самих киян, вірніше про власників автівок, яких в Києві дуже багато і які дуже часто чомусь вважають, що вони завжди праві і можуть ставити свої автівки там де хочуть (мається на увазі вздовж доріг, на тротуарах, газонах), бо немає де "припаркувати". Коли немає снігу це не дуже кидається в очі, звичайна для Києві картинка. Але ситуація різко змінюється у випадку снігопаду, оскільки дорогу, тротуари постійно треба розчищати, а припаркована машина, як раз і не дає змоги це зробити.

Саме таку картинку я і спостерігав біля супермаркету Новус на Григоренка, де серед залишених (припаркованих) на тротуарі автівок водій трактору намагався прибирати сніг, про що власно і зняв перший сюжет.

Другий сюжет з цим же самим трактором вийшов "трішки" іншим. Я його назвав "Діалог на роздоріжжі між журналістом і "елітою" українського суспільства".

Чому вирішив написати цю статтю і викласти відео? Просто ситуація дійсно цікава. Навіть не знаю: це характерно для українського суспільства чи ні? Тому і прошу вас, шановні друзі, висловити свої думки і судження. Можливо я дійсно чогось не розумію...

А ситуація така. "Зустрілись" на невеличкому паркувальному майданчику трактор, який прибирав цей майданчик, і лексус, який хотів припаркуватись на цьому ж майданчинку. Водій лексуса (як з'ясувалось потім це молода дівчинка) вирішив, що він головний в цій ситуації і змусив відступити (здавати заднім ходом) трактор. Це тривало достатньо довго. Тим часом на дорозі утворився затор. Молода дівчинка згодом зрозуміла, що майданчик занадто маленький для того, щоб з'ясовувати, хто важливішій, і прийняла правильне рішення - виїхати з парковки і надати водію трактору можливість завершити прибирання. Проте "від'їхала" молода дівчинка недалеко, зупинивши свій лексус прямо на дорозі перед в'їздом на майданчик. А побачивши, що хтось знімає на камеру, замість того, щоб припаркувати свій лексус згідно з ПДД, залишила свою автівку на проїзній частині дороги, вийшла з машини і почала розбиратись з "нежурналістом", який зараз пише цю статтю.

Далі без коментарів просто викладаю який відбувся "Діалог г на роздоріжжі" (дієві особи: молода дівчинка - водійка автомобіля Lexus, журналіст Укрмедія):

Молода дівчинка: Не снимайте...

Журналіст Укрмедія: Я журналіст.

Молода дівчинка: Нет...

Журналіст Укрмедія: Так. Я журналіст. Шановна, вам показати посвідчення?

Молода дівчинка: Извините, ..но 

Журналіст Укрмедія: Но ви зараз заважаєте техніці прибирати. Ви розумієте, що ви заважаєте техніці прибирати?

Молода дівчинка: Извините, но я опаздываю ТАК на встречу....и техника....

Журналіст Укрмедія: Я розумію, но ви заважаєте працювати і прибирати сніг.

Молода дівчинка: Подождите. Кочугури снега - это нормально?

Журналіст Укрмедія: Вот ви зараз заважаєте усім. Ви створили тут затор.

Молода дівчинка: Кому я мешаю? 

Журналіст Укрмедія: Вон бачите?

Молода дівчинка: Кому? Я не могу поехать? Уже знаете СКОЛЬКО тут? ПОЛЧАСА. Удалите пожайлуста видео.

Шановна молода дівчинка, відео видаляти не буду. Вибачте. Сподіваюсь, що переглянувши це відео, ви ще раз згадаєте цю ситуацію, і сподіваюсь, що зробите для себе певні висновки.

Завжди варто поважати працю інших, поважати права інших. Навіть якщо ви дуже поспішаєте на якусь зустріч. Кияни не винуваті, що ви поспішаєте...

А ви, шановні власники припаркованих вздовж доріг і на тротуарах автівок, теж майте совість, і хоча б у такі снігові дні звільняйте від своїх автівок проїзну частину і тротуари. БУДЬ-ЛАСКА!