Головні тренди в маркетингу у 2021 році

Відгуки

Ринок перенасичений пропозиціями, тому у людей мало довіри до того, про що вони нічого не чули. Моніторте відгуки про вас в інтернеті і працюйте з репутацією.

Потреби клієнтів

Модифікуйте ваші продукти під потреби клієнтів і створюйте додаткові сервіси, передбачаючи потреби/бажання клієнтів. Для цього збирайте фідбек у своїх замовників і вдосконалюйте пропозицію на його основі.

Допродажі

Створюйте продукти, які клієнти можуть використовувати багаторазово. Клієнт, за залучення якого ви вже заплатили, який у вас купив щось і залишився задоволений - купить у вас ще раз, якщо буде супутній продукт.

Якість та сервіс

Багато бізнесів досі більше сконцентровані лише на залученні, а не на утриманні клієнтів. Але в 2020 році куди важливіше було зберегти те, що у вас вже є. Для цього і варто працювати над якістю пропозиції і сервісом.

Відео

Так як люди в 2020 році звикли купувати багато речей віддалено, їм необхідна вичерпна інформація про продукт. Тут вам на допомогу і прийде відео.

Воронки продажів

2020 рік змінив імпульсне споживання людей на розумне. Так що найкраще для продажів тепер працюють воронки. Якщо в 2020 році відмінно працювала воронка "Лід-магніт (щось безкоштовне) -Тріпваейр (щось дешеве) - Основний продукт", то в 2021 краще спробувати іншу схему: "Безкоштовне рішення болю клієнта - Тріпвайер - Тріпваер -Тріпвайер (дрібні дробки основного продукту) ".

Альтернативні рекламні майданчики

Наприклад, ТікТок вже запустив рекламний кабінет і активно монетизує свій майданчик. Переваги нових рекламних кампаній очевидні: мала конкуренція, що не перегрітий аукціон, лояльна аудиторія, вигідний прайс.

Голосовий пошук 

За статистикою 56% пошукових запитів в 2020 році припадають на голосовий пошук. Отже, в 2021 році його популярність тільки зросте, особливо із зростанням популярності гаджетів.

Персоналізація

Одна з очевидних причин, по якій відвідувачі не стають покупцями в інтернет-магазині - їм пропонують «не ті товари». Так само і з «загальними» рекламними посиланнями. Сегментує аудиторію і вирішуйте біль конкретного споживача.

Швидкі рішення

Якщо раніше маркетингові стратегії затверджувалися на кілька років, то зараз вони працюють максимум квартал. Щоб бути успішним, потрібно бути гнучким, швидко зчитувати тренди і адаптувати процеси під умови, що змінилися.