Грала жаба гадюку.

Так можна підсумувати події минулого тижня.

Вистава, яку розіграли в «самому справедливому» суді Києва, в цілому, впоралась зі своєю задачею. А саме, залишила по за увагою глядачів той факт, що початково кумПу, його дружину та Козака звинувачували у фінансуванні тероризму. Нагадаю, наразі хочуть судити за державну зраду.

Коротко про те, в чому різниця.

Звинувачення у фінансуванні тероризму це як «чорна мітка». Такі особи стають токсичними на міжнародному рівні. В разі наявності хоча б непрямих доказів це означає «політичну смерть» всієї структури до якої причетний «фінансист».

І головне - фінансові операції завжди залишають сліди, які неможливо знищити. На відміну від зради - це поняття більш політичного, ніж кримінального характеру. Погодьтесь, з точки зору адептів Московії - мертвечук герой, вірний помічник «собіратєля зємєль», і аж ніяк не зрадник. Тож для міжнародної спільноти все буде виглядати доволі непевно. Не в останню чергу дякуючи супер слабкій позиції Банкової.

До того ж не буде новиною сумнів що до подальшої неупередженості суду, адже журналісти неодноразово говорили про те, що жоден суддя вище рівня району не призначався без співбесіди із відомим юристом Портновим.

Як стверджують джерела в ОПУ, така, без сумніву, халепа з обвинуваченням має коріння в «конкуренції» між прокуратурою, конторою та РНБО. Очевидно, що для конкурентів в процесі підготовки до виборів принципово було показати, що є ще, як кажуть, і порох і ягоди.

Наразі можна з упевненістю стверджувати, що зЕ почав чергову передвиборчу кампанію. Нічим іншим пояснити загадковість нових рішень РНБО, та дій самого зЕ поки не можливо.

Дивіться також