Київська культура часів Яни Барінової і Віталія Кличка

Усіх киян вкрай занепокоїло  повідомлення   Олександра Глухова про "Новини в Садибі Мурашків. Зараз Депкультури разом з муніципальною охороною/вартою знову штурмують будинок на Малій Житомиській 12-а, в якому я живу. Щойно виламали двері в будинок. Я лежу хворий, мені ніхто з адміністрації не дзвонив."

Весь Київ уважно слідкує за тим, як розгортаються події навколо збереження Садиби Мурашка — пам'ятки історії та архітектури в Києві, що розташована на Малій Житомирській, 14-а, б, яка складається з особняка і прибуткового будинку на червоній лінії забудови вулиці та флігеля на подвір'ї, і нажаль через бездіяльність посадових осіб перебуває в аварійному стані.

Дуже дивно згодом цю ситуацію прокоментувала Яна Барінова, зробивші у ФБ наступний допис про садубу Мурашка: "З садиби Мурашка виселяють лише рейдерів!

Завдяки небайдужим киянам садиба Мурашка сприймається як помешкання однієї людини – професора Олександра Глухова, який врятував її від знищення. Насправді, це не так. Садиба Мурашка знаходиться в аварійному стані і потребує термінових рятувальних робіт, які неможливо почати через рейдерське захоплення частини будівлі.

Крім Олександра Глухова, з яким місто продовжує перемовини щодо надання іншого житла, тут проживають ще певні особи, які встановили сучасні броньовані двері майже на всіх поверхах напівзруйнованої будівлі, самовільно протягнули від щитової вуличного освітлення електродроти, відкрили нелегальний пункт прийому склопосуду та вторсировини. Серед них пані Божко з великою родиною, яка вселилась до садиби у якості двірника більше 10 років назад за усним (!) дозволом начальника ЖЕКа і яка тепер у суді намагається узаконити своє перебування там.

Все це сьогодні було досліджено та зафіксовано представниками ДСНС. Це необхідно, аби звільнити будівлю від усіх незаконно перебуваючих там осіб, взяти об’єкт під охорону, вивести з експлуатації та почати врешті-решт протиаварійні роботи. І все це – наголошую – жодним чином не стосується пана Глухова, який живе у садибі цілком законно і якому місто шукає альтернативне житло.

На фотографіях ви самі можете побачити, що саме і кого саме ми сьогодні досліджували. Жінка, що меланхолійно дивиться у телефон – і є та сам пані Божко, одна з незаконних мешканців садиби Мурашко. На жаль, як написав пан Глухов, він зараз хворіє і очевидно тому не зміг приєднатися до нас. Впевнена, що йому таке сусідство теж заважає і сподіваюсь на подальше сприяння у наведенні ладу у цій історичній пам'ятці."

Оскільки нам важливо знати правдиву інформацію, ми знайшли час і зустрілись з очевидцем усіх подій Олександром Глуховим і щоб бути об'єктивними навіть не будемо інтерпретувати його слова.

Тож шановна пані Яна, шановний пане мер, щиро запрошуємо вас і ваших "стряпчих" уважно прослухати слова пана Олександра, і у по дальшому не маніпулювати суспільною думкою, а краще виконувати те, що ви обіцяли суспільству. ПРАЦЮЙТЕ, а НЕ МАНІПУЛЮЙТЕ!

Гарного перегляду і настрою на вирішення проблеми, а не роздмухування того, чого немає....

На допомогу вам Енциклопедія громадського активіста, яку веде Юлія Никитина. До речі на ії сторінці теж зроблено багато дописів щодо садиби Мурашка, а також зібрано чимало коментів, які відображають "здивування" киян "діями" влади.

Ось як тепер не вірити розповідям про "банку з огірками не того розсолу"....Га, пані Яно?

І на останок, чекаємо інтерв'ю з вами пані директорка Департаменту культури КМДА (вже не перший місяць) і дуже сподіваємось, що це був просто "культурний жарт"....