Лондон: місто творчості та інновацій

У Лондоні є все необхідне для росту і розширення міжнародного бізнесу. Від доступу до капіталу, талантів і клієнтів Лондон є справді глобальним містом.

А найголовнішим є той факт, що це місто творчої енергії, з величезним розмаїттям способів життя та культур, що випливає з його багатої спадщини, постійного прагнення до нових ідей і свободи мислення.

Лондон є дивовижно розташованим містом, де робочі години перекриваються з робочими годинами в країнах, які разом генерують 99% світового ВВП. Це робить Лондон ідеальним для міжнародних компаній, які прагнуть розширюватися. Лондон також є одним з двох найбільших у світі фінансових центрів і провідним центром в Європі з розвитку технологій.

Столиця є центром талантів з чотирма університетами світового класу, що входять до 40-ти кращих у світі.

Як підприємці отримують доступ до благ міста і процвітають?

У Лондоні є фантастична мережа підтримки для всіх типів бізнесу, від стартапів до великих глобальних організацій.

А міжнародна організація, Лондон та Партнери допомагають міжнародним компаніям розширюватися у Лондон, а також підтримують стартапи та поширення їх в Лондоні, і розвиваючи їх у столиці та за кордоном, за допомогою програм ведення міжнародного бізнесу.

Інші сфери підтримки включають декілька програм мера, такі як Civic Innovation Challenge та TechInvest, що надають малому та середньому бізнесу можливості виступити перед обраною аудиторією експертних інвесторів. London Growth Hub є основним джерелом інформації для підключення лондонських підприємців малого та середнього бізнесу до підтримки, яка створена, щоб допомогти їм розпочати бізнес, триматися в доброму стані й розвиватися.

Додаткову підтримку з боку держави надає незліченна кількість акселераторів та інкубаторів, що запускає велику кількість високоякісних стартапів та коворкінгів. І у Лондоні особливо спостерігається значне зростання в цій галузі, і у тому числі з боку міжнародних компаній, наприклад програми відкриття від Facebook і Microsoft. Також треба зазначити про інші галузі, що розвиваються, такі як кібербезпека і fintech, представлені в організаціями CyLon і Level39.

В яких сферах Лондон є найкращими й що найактивніше розвивається?

Лондон має досвід світового рівня у сфері фінансів, технологій, природничих наук, мистецтва та підприємств пов'язаних з урбаністикою і тепер поєднує цей досвід для створення новітніх та найцікавіших у світі галузей та бізнесу. Лондон є столицею конвергенції, про що свідчить поява і зростання таких секторів, як fintech, cleantech, кібербезпека й adtech, а також перехресні інновації від blockchain, AI / VR технологій. Багато інноваційних компаній, таких як DeepMind, Monzo і BenevolentAI, були створені або представлені зараз в Лондоні.

Лондон створив багато унікальних підприємств, що в останній час і приваблює більше фінансування від венчурних капіталістів, ніж будь-яке інше місто в Європі, водночас фірми столиці отримали 1,8 млрд фунтів стерлінгів у 2018 році. Прогнозується, що зайнятість у секторі цифрових технологій Лондона зросте майже на п'яту частину протягом наступних 10 років і становитиме 284 400 робочих місць у 2026 році.

Неможливо виділити лише один хаб в Лондоні, який є головним центром інновацій, що свідчить про різноманітність секторів та зосередження на інноваціях.

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство