Польський відпочинок пана Зе

Третього травня президент Зеленський з'їздив на зустріч президентів Польщі, Естонії, Латвії та Литви де відзначив з ними 230 річницю прийняття конституції Речі Посполитої. Також пан президент підписав декларацію про партнерство країн, але не це привернуло нашу увагу, а дещо інші речі.

По-перше, це чергова демагогія навколо вступу України до ЄС і НАТО, яку ми вже слухаємо 7 рік, хоча у Польщі, України й країн Балтії є світліша перспектива розвитку - Балто-чорноморський союз. Незалежний від сходу чи заходу блок в якому Україна - центрально держава, блок побудований історично тісно пов'язаними народами, але, на жаль “пани з Заходу” таке навряд чи дозволять.

А по-друге, кумедне намагання зеленського виправдати корупцію в Україні беканям про написані іншими владами закони й радянське минуле. 

"Були дуже складні часи, радянські. Ми знову були частиною іншої країни. Я сам народився в Радянському Союзі, і хочу вам сказати, там були плюси, були мінуси, але ми розуміємо, що там не було у людей права на свободу слова, права вибору, приватної власності. І знову у 1991 році, після розпаду Радянського Союзу, коли ми нарешті вибороли свою незалежність, також не було міцної довіри до закону через те, що деякі чиновники грабували країну", - наголосив глава держави.

Так в цих словах є частка правди, але ж вона стосується українофобських законів, наприклад заборона мови й літератури, репресії проти державних і суспільних діячів. Але як цим виправдати крадіжки та корупцію, якщо кожна людина незалежно від своєї культури сприймає це як злочин? Відомо це тільки Зеленському.

В підсумку можна сказати, що поїздка ЗЕ до Польщі більше - відпочинок на святі та піар ход перед західними партнерами.

Дивіться також