Віктор Баранський причетний до контрабанди українського зерна, викраденого окупантами

Морські оператори компаній українського бізнесмена Віктора Баранського вважають причетними до контрабанди українського зерна, викраденого окупантами

Справу розслідують в СБУ. За даними слідства, персонал компаній за вказівкою Баранського організовують роботу морських суден в напрямку вивезення з рф до Республіки Туреччина та Грузії викраденої зернової продукції українського походження, яка була вивезена залізничним транспортом з окупованих територій.

Кінцевою метою вказаних дій є отримання прибутків, а також надання допомоги окупаційним адміністраціям держави-агресора та органам влади рф, з метою завдання шкоди Україні.

Отримано інформацію, щодо осіб, що можуть бути причетні до антиукраїнської діяльності Баранського, а саме його колишнього бізнес-партнера Віталій #Саутьонков. Мова йде про фірми «Саута», «Пріората», «Трансфлот сервіс».

Нагадаємо, що на відео російської пропаганди з окупованого порту Маріуполя неодноразово потрапляв процес завантаження зерна на кілька російських суден. Серед них контейнеровози STK-1003 і STK-1016 пітерської фірми «Удаленный Морской Терминал» і теплоход Mezhdurechensk, що належать ростовській «УК «Река-Море» російського підприємця Геннадія Арустамова, у минулому капітана буксира.

Також судно SAN COSMAS (ex-name LAODICEA, IMO: 9274343) з 11500 тоннами краденої мелітопольської пшениці не був прийнятий в Александрії, прийшов в Туреччину.

Додамо, що Саутьонков та Баранський, як депутати Одеської міськради від ОПЗЖ, є обвинуваченими у справі НАБУ. Вони, разом з чинним заступником голови АМПУ Дмитро #Барінов, організували схему заволодіння ліхтерами УДП.