Я не вірю, що брати Клички не здатні зупинити чиновника!

Георгій Могильний на своїй сторінці у ФБ повідомив про те, що "23 березня відбулася нарада під головуванням Непопа. Прийнято рішення подовжити виконання інвестиційного договору по будівництву ЖК на місці озера до 2024 року і підготувати пропозиції для початку підготовчих робіт на ділянці (читати - роботи по засипанню озера)".

Цю новину одразу підхопили ЗМІ, за що їм ВЕЛИЧЕЗНА ДЯКА. Тисячі киян вже встигли висловити своє обурення "діями" усім відомого пана Непопа, а також надати йому свою "оцінку". Зважаючи на культуру діалогу, не будемо повторювати вислови, які лунали і продовжують лунати на адресу цього чиновника, а "за сумісництвом" - депутата Київради. Вже не перший рік його намагаються "засадити", притягнути до відповідальності, але допоки справи рухаються дуже повільно, хоча "доказів" "діяльності" безліч. Але то справи правоохоронних органів, СБУ, Прокуратури, НАБУ та інших відповідних відомств, і ми, як свідомі громадяни, не будемо втручатись в їх діяльність, лише допомагати.

Що стосується ЗМІ, єдине хотілось би внести уточнення: Рішення прийнято не КМДА, НЕ мером столиці - Віталієм Кличком, а безпосередньо з власної ініціативи саме паном Непопом - на сьогоднішній день єдиною в Києві та мабуть у всій Україні, яка до цього часу не визнає, що озеро Качине - це озеро - водний об'єкт у розумінні Водного Кодексу України. І це ДУЖЕ ДОБРЕ, оскільки чиновник ЗАСВІДЧИВ, що прийняв рішення самостійно, а отже взяв на себе ПОВНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ, у тому числі КРИМІНАЛЬНУ, за наслідки прийнятого ним рішення. Його рішення, а також усіх присутніх на цій нараді вже побачила вся українська спільнота, усі правоохоронні органи. І тим самим це рішення може і має бути покладено в основу для відкриття чергового кримінального провадження. Сподіваюсь, що незабаром так і буде зроблено.

Що стосується мера столиці! Я не вірю, що він і його брат - всесвітньо відомі боксери, які стільки роблять для захисту Природу, для покращення комфорту і безпеки життя киян, дозволять чиновнику КМДА знущатись над Природою Києва, над киянами.

 Тим більше що кожного дня під час своїх брифінгів мер столиці постійно наголошує на небезпеці коронавірсу, на необхідності дотримання соціальної дистанції, закликає людей берегти своє здоров'я.

Так, Кличко - мер 25 березня о 10:23 повідомив про те, що  "+1267 підтверджених випадків захворювання на коронавірус (загалом 156 603), 726 жінок віком від 18 до 95 років, 475 чоловіків віком від 18 до 91 років, 32 дівчинки від 1 до 17 років та 34 хлопчики від 1 тижня до 17 років, +35 летальних випадків від вірусу (загалом 3198), +144 госпіталізованих хворих, +370 госпіталізованих пацієнтів з підозрою на коронавірус, +600 подолали коронавірус (загалом 103 722). Найбільше випадків захворювання виявили в районах: Дарницькому (259), Дніпровському (165) та в Деснянському (160).

Щодо Дарницького району ситуація взагалі катастрофічна. Загальна кількість хворих на covid-19 найбільша по Києву - 26346!!!

Нагадаємо також і про те, що в Дарницькому районі найбільш жахлива екологічна ситуація, про що неодноразово писали у попередніх статтях. Достатньо згадати те, що поруч озером Качине, яке хоче знищити Непоп, знаходиться золовідвал Дарницької ТЕЦ. І озеро Качине фактично є єдиним захистом для киян, яке подарували їм ПРИРОДА.

І що ми бачимо? З одного боку мер столиці щодня піклується про здоров'я і комфорт киян, з іншого боку  чиновник Непоп намагається зробити все, щоб спаплюжити зусилля мера, обрушити його рейтинг через започаткування чергового конфлікту в Дарницькому районі і в Києві.

Ми усі добре пам'ятаємо яку "бойню" влаштував пан Непоп у 2016 році, коли під його безпосереднім наглядом відбувалось побиття мирних громадян, які вийшли захищати від знищення озеро Качине. Тоді він особисто був присутнім на озері, і спокійно спостерігав як молодики під виглядом робочих будівельної компанії били мирних киян, і "анічогісенькі" не робив задля того, щоб припините побиття. Тоді він був впевнений, що роздавить киян своєю зухвалістю, напором і знищить озеро Качине.

Але сталось не так, як гадалось Непопу.

Дарничани, кияни виявились не з слабких духом! Завдяки їх віри у власні сили, у перемогу Добра, озеро Качине ЖИВЕ і БУДЕ ЖИТИ! А значить - ЖИВЕ й БУДЕ ЖИТИ УКРАЇНА!

 Непоп, хто він такий? Маленький чиновник, який як прийшов до влади, так і піде з неї. Питання у тому куди він піде?

Пане мер. дуже сподіваємось на те, що ви негайно втрутитесь в ситуацію і заспокоїти свого підлеглого.

Ми вас в цьому підтримаємо! Вже час створити Екопарк Озеро Качине - реалізувати проект -переможець Першого Громадського бюджету!

Сподіваємось і на підтримку вашого брата - Володимира Кличка.

Сподіваємось, що у 2021 році ВИ і ВАШ БРАТ почуєте НАС - КИЯН і допоможете захистити озеро Качине від знищення та створити навколо нього чудовий екопарк!

Для того, щоб вам було легше поширювати інформацію серед ваших друзів в різних країнах світу викладаємо наше звернення англійською мовою. яке було оприлюднено у 27 березня 2016 р.. Актуальність його наразі вкрай висока, єдине уточнення, що МИ віремо наразі, що ВИ НАС ПОЧУЛИ і ВИ ЗА КИЯН. ЗА ПРИРОДУ КИЄВА! А час покаже...

Елена Вивтанец Переклад звернення:

"Dear citizens of Kyiv! Ukrainians worldwide! Our dear great diaspora around the world!

Your support is something that is extremely important to us right now!

We`re sending the only one but the world-famous signal: SOS! SOS! SOS!

But we, Kyivites, are sending this signal to the whole world not to rescue US PERSONALLY, but to rescue the ducks, which have been nesting for thousands of years on our little Duck lake (Kachyne ozero).

They are our little brothers, but they have no human voice, have no power to resist the Kyiv authorities, arbitrariness of the property developers who daily destroy their last small islands of nesting in our city.

Therefore, we, the citizens of Ukraine, especially Kyiv residents, who live near our now-a little lake because of the actions of the Kyiv authorities and developers, lake which used to be a large Zhandarka lake, we have united around a common goal - to protect these defenseless ducks and other birds that nest annually at this place.

They have no other choice! They have no other protection, except for from the common Kyivites.

Kyiv authorities remain indifferent to the fate of our little friends. But people of Kyiv are not indifferent.

Only we, Kyiv citizens, may stop this arbitrariness of the property developers who destroy nature under the cover of Kyiv authorities and people affected by the Elite-Centre.

For the present, our mayor Vitali Klitschko doesn`t hear us, on the contrary, we all think he hears only the oligarchs and he has forgotten about all his election promises.

For the time being, it seems he has forgotten completely about the people of Kyiv and what they went to the Maidan with all the Ukrainians for.

He has completely forgotten that he became the Kyiv Mayor solely due to the fact that people came to the Independence Square to defend their rights and freedoms.

We all went to the Maidan in order not to see Klitschko as our Mayor, Yatsenyuk - as the Prime Minister, Poroshenko - as the President and Groisman - as the Speaker of Parliament.

It seems that they all have forgotten why we came there.

It is necessary therefore to recall that we gathered on the Maidan for the idea of Dignity, for freedom of choice, for our common European path.

Politicians and MPs, senior and other close to the government people! Finally, understand that you are all far in the past in your views and actions. You all have not found the strength and courage to follow the people of Ukraine, who are already far in the 22nd century against the interests of your pockets.

Listen to the people of Ukraine, stop doing what you are doing now! Find the strength and put the interests of building a new Ukraine ahead, place the formation of the state above your private business interests.

You have been engaged in the "deriban" (group stealing) of our national property. You have had enough for your ten generations.

Let the ordinary people build that country. Where they want to live.

Thank you for having read up to the end!"