Володимир Басовський: Зробимо Київ кращим! СПІЛЬНО для СПІЛЬНОтворення!

Oльга Бернасовська, адміністратор ФБ групи "Громадський бюджет Києва: СПІЛЬНО" розмістила вчора  пост: "СПІЛЬНО створено не для сварок! Учасники сварок будуть видалятися з групи без попередження."

Члени ГБ активно прокоментували це повідомлення:  Ксенія Семенова "Алілуя",  Alexander Lozanskiy "Для сварок створений фейкбук",  Sergiy Senchurov, "істина". Yury Timofeev  "фейсбук, між іншим, теж не для сварок був створений, але то таке. СПІЛЬНО тим паче не для таких справ. Нам треба усім об'єднуватися, адже столиця у нас одна. І Україна також. Якщо ми самі їх не змінимо на краще, то хто?", Валентин Булах "Для сварки создан сваривательный апарат", Богдан Гдаль "ні, це навпаки. Зварювальний апарат запоребриковцями чогось названий як сварка ) Що викликає щоразу усмішку, коли бачу таку вивіску.", Євген Короткий "А через що сваритесь?", Yury Timofeev "власне, якщо ГБ є самоціллю, точніше самоціллю є ефективна зміна міста, то причин для сварки я взагалі не бачу. Є різні ідеї і різні думки, творчі суперечки щодо того як краще нам змінити Київ не тільки можливі, але і конче необхідні. Але зовсім по іншому виглядає якщо ГБ використовується як засіб самопіару та самовипячування, мовляв дивіться який я крутий. Тільки до чого тут ГБ, це звичайнісенький егоізм. Від того нашарування спроб вирішувати свої проблеми за рахунок інших нам треба рішуче відмовлятися. Як і від наївного підходу що ГБ істина в останній інстанції. ГБ частина суспільства, а суспільство у нас хворе. Тому речі притаманні такому суспільству не можуть не проникати і у ГБ. Повага до закону та права не було у нас нормою поведінки ніколи, чого ви вирішили що ця повага буде критичною в ГБ, якщо вона далека від цього в самому суспільстві. Але ми - локомотиви змін, тому змінюючись самі ми змінимо і суспільство, чого до речі всім бажаю.", Olga Bernasovskaya " 2 учасника СПІЛЬНО покинули групу за продовження конфліктних дій". Публічно попереджаю про введення жорсткого карантину на деструктивні дії в СПІЛЬНО."

У зв'язку з тим, що в ці дні вирішується доля Громадської Бюджетної Комісії (має відбутись обрання нових членів ГБК). Укрмедіа записало інтерв'ю Сергія Куценка з Володимиром Басовським, який висловив свої думки і своє бачення тих процесів, що наразі відбуваються у Громадському Бюджеті м.Києва, і закликав усіх членів ГБ Києва максимально звернути увагу на забезпечення прозорості, відкритості процедури голосування за нових членів ГБК у суворій відповідності до затверджених процедур і регламентів.

Від себе просто нагадаємо, що Рішенням Київради від 22 грудня 2016 року N 787/1791 "Про затвердження Положення про громадський бюджет міста Києва" була затверджена "Етика в ГБ", якої ми усіх учасників закликаємо дотримуватись!

"1. Всі учасники ГБ повинні дотримуватися таких правил поведінки:

1) не надавати громадянам, які взяли участь у процедурі голосування за громадські проєкти, неправомірної вигоди за вчинення або невчинення будь-яких дій, пов'язаних з безпосередньою реалізацією ними права голосу;

2) не вимагати у громадян, які взяли участь у процедурі голосування за проєкти, інформації про те, за який проєкт (проєкти) вони віддали свої голоси, зокрема, не вимагати знімків вмісту екрана монітора комп'ютера чи іншого електронного пристрою;

3) не допускати публічної дискредитації учасників ГБ, зокрема, не використовувати у публічних виступах, статтях, коментарях, соціальних мережах тощо оприлюднення недостовірних або непідтверджених відомостей щодо інших учасників ГБ та поданих ними проєктів, які мають негативний вплив на репутацію цих учасників та/чи проєктів;

4) не допускати реального конфлікту інтересів;

5) не допускати публічного конфлікту всередині Команди;

6) не порушувати норм цього Положення та законодавства України;

7) не надавати недостовірну інформацію."

Успішного формування ГБК на благо розвитку Києва, розвитку місцевої демократії, сприяння яко мога більшого залучення киян до процесу прийняття рішень у м.Києві, поліпшення бюджету участі!