Репортаж з 25 -го засідання ГБК

04.11.2021 року Громадська бюджетна комісія м. Києва  (тут і надалі за текстом ‒ ГБК) провела своє чергове (25 - е)  засідання. Відкрив його новий головуючий Андрій Дащенко. Щоправда  згодом він вимушений був залишити засідання з об’єктивних причин (повернувся Андрій згодом), так що більшу частину часу засідання ГБК модерувала  (за дорученням комісії) її секретар Ірина Маржан. Саме засідання пройшло у спокійній обстановці, всі питання були майже одноголосно проголосовані і по ним прийняті відповідні рішення.

Питань на цей раз було небагато, а відтак робота комісії тривала не більше двох годин. ГБК розглянула наступне:

  1. Проекти, що не стали переможцями, але набрали мінімум голосів. По цьому питанню комісія прийняла звернення до Міської робочої групи (тут і надалі за текстом ‒ МРГ) та розпорядників бюджетних коштів з рекомендацією поставити ці проекти (1098, 825, 305, 681, 641, 947, 1459, 545, 445, 1071, 494, 777, 469, 1542, 1304, 692, 658) на фінансування за рахунок інших статей бюджету.
  2. Скаргу Олександра Лозанського.  В цій скарзі Саша звертає увагу на те, що Святошинська РДА вперто намагається розмістити сквер на місці колишнього тубдиспансера  (Львівська,3). Проект ГБ, який  ГБК свого часу зняла з розгляду саме з цих причин чиновники таки протягнули. Запрошені на засідання експерти чіткої відповіді на те наскільки безпечна  ця територія надати не змогли. Тому ГБК постановила звернутися за роз’ясненнями до уповноважених органів влади, а так само до ДУ «Інститут громадського здоров’я ім. О.М. Марзєєва НАМНУ» та Національного інституту фтизіатрії і пульмонології ім. Ф. Г. Яновського. Відтак остаточне рішення з цього приводу комісія буде приймати лише на підставі отриманих висновків зазначених установ.
  3. Кілька звернень від авторів проектів. Власне основний автор був один, а саме Вікторія Литвин, яка в 2020 році подавала і виграла кілька проектів (2321 та 2328), але хоча відповідальний підрозділ (Департамент молоді та спорту) звітував, що проекти реалізовані в повному обсязі, і автор з цим погодилась, насправді сама авторка про свою нібито згоду нічого не чула (я вже мовчу про те, що вона нічого і не підписувала). З цього питання ГБК також прийняла відповідне рішення. Крім того, ГБК погодилась зняти з реалізації проекти 173 та 174, оскільки їх автор заявив, що знайдені інші джерела фінансування зазначених проектів. В зв’язку з таким рішенням (внаслідок якого виникла економія у списку малих проектів - переможців)  комісія звернулася до МРГ, розпорядників бюджетних коштів та постійної комісії Київської міської ради (остання тут і надалі за текстом – КМР) з питань бюджету та соціально - економічного розвитку з проханням  включити до списку переможців інші проекти, а саме: проекти 705 та 96
  4. Різне. В цьому розділі члени ГБК обговорили поведінку своєї колишньої головуючої (Наталки Музики) і можливі наслідки її вчинків. Але оскільки самої Наталки  на засіданні не було, ніяких рішень комісія не приймала. Іншим питанням ГБК скорегувала перелік пропозицій до робочої групи КМР з удосконалення Положення про ГБ та своїм рішенням направила зазначений перелік на розгляд постійної комісії КМР з питань бюджету та соціально - економічного розвитку. До зазначеного переліку увійшли Тимофєєв Юрій, Костецька Юлія, Светенко Юлія, Тихонова Інна, Грозна Тетяна На цьому засідання було закрито.

 

 

Дивіться також

Як чиновники КМДА згубили ІТ - інновацію Громадський бюджет
Репортаж з 23 засідання ГБК Громадський бюджет