Зимова обрізка дерев. За, проти, що і як треба робити?

"Зимова обрізка хороша тим, що в цей час інших робіт немає, і це дозволяє звільнити час навесні для більш термінові роботи. До того ж взимку дерева можна обрізати не поспішаючи і ґрунтовно. Тільки треба стежити, щоб не було холодніше -5° С, оскільки в морозні дні і працювати не так комфортно і деревина в цей час не ріжеться і не пиляється, а сколюється. В результаті рани, що погано загоюються".

Подоляни про це добре знають, тому побачивши проведення обрізки дерев у морозну погоду минулого тижня одразу звернулись до усіх інстанцій з метою упередження можливих негативних наслідків такої обрізки.

Укрмедіа сьогодні стала свідком проведення робочої наради під керівництвом Сергія Коваленка - першого заступника голови Подільської районної в місті Києві державної адміністрації з питань обрізки дерев.

На нараді були присутні відповідальні особи Подільської РДА, КП "По утриманню зелених насаджень Подільського району міста Києва", Громадської ради при Подільській районній в місті Києві державній адміністрації у особі Тараса Білінського та Андрія Кошари, активні та небайдужі мешканці району Подільського району.

Для нас надзвичайно важливим є той факт, що керівництво району миттєво прореагувало на ситуацію і організувало спеціальну нараду.

Проблема існує. Але виходячи з сьогоднішньої події, це скоріш за все не проблема, а завдання, яке має бути вирішено. Під час наради активісти висловили свої пропозиції щодо покращення ситуації з обрізкою дерев у м.Києві, керівництво району безпосередньо під час наради узгодило з відповідальними службами і активістами покроковий план вирішення піднятих питань.

Будемо уважно слідкувати за розвитком подій, оскільки проблема обрізки дерев стосується усього Києва.

І дуже добре, що в Подільському районі це розуміють, і не тільки розуміють, але й взялись за ії вирішення.

Окрема подяка Громадський раді при Подільській РДА за сприяння у вирішенні конфліктних ситуацій.