Американці більше переймаються кібербезпекою ніж домашніми проникненнями

Нове дослідження, проведене компанією з кібербезпеки Lookout, показує, що коли справа доходить до основних страхів споживачів, шахрайство та загрози, пов’язані з хакерством, тепер є основною проблемою американців.

Lookout зібрав результати від 1500 учасників і оцінив їх найбільше занепокоєння. Хоча не дивно, що «втрата гаманця» (9%) опинилась у самому кінці списку, передостанньою проблемою було «хтось увірвався в мій будинок» (10%) – справді жахлива загроза. 

Далі з’явилися й інші фізичні реальні проблеми, такі як підробка кредиту, потрапляння в автомобільну аварію та стихійне лихо. Але обидва перші місця були засновані на цифровій сфері: «хтось зламав мої соціальні мережі» (15%) і, нарешті, «хтось зламав мій банківський рахунок» (30%). 

Участь у цифровому світі виросла і буде продовжувати це робити. За даними Statista, у 2021 році в США налічувалося близько 295 мільйонів користувачів соціальних мереж. Вони прогнозують, що до 2026 року ця кількість зросте до 323 мільйонів. 

Крім того, минулого липня Forbes повідомляє про два дослідження Cornerstone Advisors, які показують масове впровадження банківських програм усіма поколіннями. До травня 2021 року поширення мобільного банкінгу зросло до 95% покоління Z, 91% представників Millennials, 85% покоління Xers, 60% бебі-бумерів і 27% людей похилого віку.

Оскільки мільйони американців щодня отримують доступ до соціальних мереж і банківських програм, результати Lookout мають сенс. Ця швидко зростаюча база цифрових споживачів боїться того, чого вони не можуть легко виявити. Злом додому або втрачений гаманець є очевидною загрозою, тоді як кібер-світ є складним місцем для встановлення певної безпеки.

Згідно з даними Федеральної торгової комісії (FTC), шахрайство в соціальних мережах у 2021 році зросло втричі, і дослідження Giact Systems Inc. виявили, що протягом 2020 та 2021 років 47% споживачів у США стикалися з крадіжкою особистих даних, 37% зазнали шахрайства з додатками, а 38% зазнали захоплення облікового запису.