Чи прийнятно брати гроші з читачів, якщо не вдається вижити на рекламі в Британії

Британський Public Interest News Foundation провів дослідження про довіру до місцевих регіональних медіа та про те, чи прийнятно брати гроші з читачів, якщо не вдається вижити на рекламі.

58% користувачів більше довіряють виданням, які знаходяться у тій самій локації, про яку вони пишуть. Але 31% аудиторії сказали, що таким виданням довіряють менше.

Ті ж 31% довіряють більше видань, які не перебувають на території, про яку пишуть. 55% сказали, що довіряють їм менше.

46% опитаних сказали, що радше довіряють національним виданням. 44% – ні.

Друга частина дослідження була присвячена платному доступу до новин. З'ясувалося, що британська аудиторія готова платити суму близько 1,5 євро на місяць за якісний незалежний контент.

40% опитаних заявили, що взагалі не готові платити. 43% готові якусь невелику суму. При цьому молода аудиторія (18-34 роки) більше цінує незалежний, але платний контент та в середньому готова платити близько 2,35 євро на місяць. Старші користувачі (35-54 роки) згодні платити близько 1,4 євро, старше 55 можуть викласти близько 1 євро.

І вишенька на торті: чи вважає аудиторія гроші з читачів за прийнятний спосіб виживання для медіа, якщо воно не може вижити на рекламі?

42% вважають, що громадські гроші використати неприйнятно. 29% упевнені у зворотному. І знову молодша аудиторія прогресивніша у цьому питанні (35% за громадські гроші).