ДБР та СБУ викрило посадовців Держпродспоживслужби

ДБР та СБУ викрило посадовців Держпродспоживслужби, які організували багатомільйонну схему поборів з експортерів «зернового коридору».

Співробітники Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській та Запорізькій областях організували корупційну схему вимагання грошей за видачу фітосанітарних сертифікатів, необхідних для експорту та імпорту сільськогосподарської продукції. 

За попередніми оцінками, «ділки» отримували від своєї незаконної діяльності щомісячно понад $160 тис.

У різних регіонах України проведено 60 обшуків під час яких вже знайдено та вилучено понад $100 тис. та ₴500 тис. від незаконної діяльності, вилучено 8 автомобілів еліт-класу, записники з переліком розподілу сум між учасниками схеми, а також чорнові записи та комп’ютерну техніку на якій виготовлялись вилучені документи; інші предмети та речі, які будуть слугувати доказом під час досудового розслідування.

Саме Дежпродспоживслужба була одним із ключових фігурантів схеми по виводу валюти за кордон без сплати податків, видаючи фіктивні документи на компанії-однодневки. Чекаємо продовження із викриттям детективів БЕБ та працівників податкової служби, які теж в схемі.