Фейсбук заявив про створення спеціального штучного інтелекту, що виявляє і видаляє фейки

Сьогодні компанія Facebook оприлюднила інструмент базований на штучному інтелекті, який за останній рік виявив і видалив понад шість мільярдів підроблених акаунтів. За даними Facebook, цей інструмент випускається вже два роки, і це один із найсучасніших методів, якими користується Facebook для боротьби з фальшивими аккаунтами.

Інструмент використовує технологію під назвою "Deep Entity Classification" для аналізу активних облікових записів Facebook та поведінки окремих користувачів у решті спільноти. Він містить десятки тисяч функцій, як підрахунок кількості запитів друзям, які надсилає обліковий запис, а також групи або сторінки, до яких він приєднався або перейшов. А найголовніше - модель машинного навчання змінюється автоматично, щоб вона могла розвиватися в міру адаптації до неї власників ботів.

Менеджер з наукових даних у Facebook Бохра Гарбауї повідомила, що інструмент знизив орієнтовний обсяг спам-акаунтів на 27 відсотків. І додала, що обсяг підроблених акаунтів у Facebook зараз становить п'ять відсотків. Але це лише питання часу, перш ніж власники фейків навчаться обходити блокування.

"Противники рухаються швидко", - сказала Гарбауї. "Їх цикл адаптації є запеклим, і він стає все більш досконалим".

Для компанії Facebook вже звично видаляти мільярди підроблених акаунтів, але вилучення 6,6 мільярдів акаунтів за рік значно підвищує планку. На жаль, проблема фейків ще далеко не вирішена, і інструменти для боротьби з ботами доведеться продовжувати використовувати.