Як не втратити прибуток в січні?

Багато хто думає, що після Нового року у людей немає грошей, а значить і працювати до кінця канікул немає сенсу. Насправді люди купують завжди. І приблизно з 3 січня продажі знову починають рости. Якщо ваш бізнес на канікулах, то потреби потенційних клієнтів закриють ваші конкуренти. Тому про січневі продажі краще починати думати вже зараз. Що потрібно робити:

  • Подбати про січневі продажі. Вже зараз прописати план продажів і маркетингові активності під очікування, потреби і поведінку аудиторії в січні.
  • Подумати про післяноворічний асортименті. У грудні і так наповнюваність буде. Важливо продумати, чому клієнтам буде вигідніше прийти до вас не в січні, а в грудні.
  • Продумати спецпропозиції для січня. Січень - сприятливий час, щоб привернути увагу клієнтів ваших конкурентів і перевести їх в категорію ВАШИХ клієнтів. ⠀
  • Вибудувати бізнес-процеси і організувати діяльність таким чином, що навіть коли вирішите піти на канікули, ваша справа продовжувала приносити прибуток.

І ще один тренд, про який багато хто забуває. Після нового року люди традиційно починають нове життя. Це такий психологічний рубіж. 10-ти денні канікули коли настає час освоїти нові навички, міняти професію або навчитися тому, що відкладали цілий рік.

Так що тим, у кого бізнес пов'язаний з освітою, точно не варто розслаблятися в січні. Як і таргетологам, SMM-никам і всім, хто пов'язаний з онлайн-маркетингом і просуванням.

 

Дивіться також

Пам'яті героїв Крут Суспільство
День Соборності України Суспільство