ХНР має стати новим мобілізаційним ресурсом Кремля

Рашисти не залишають намірів створити на території Херсонської області так звану республіку «ХНР». Референдум планується провести 1 травня. Замість будь-якого виявлення влади народу буде створено лише картинку для російського телебачення. Бюлетені ж будуть заповнювати власноруч представники ФСБ.

З 2 по 10 травня окупанти планують перекрити рух між населеними пунктами Херсонської області для проведення перепису населення. Саме так окупанти мають зібрати інформацію про кількість місцевих чоловіків для подальшої мобілізації.

Крім того, російські окупанти готують провокацію з обстрілом мирних кварталів у Херсоні. В районі Антонівського мосту розгортають ГРАДи, щоб ударити по Херсону та звинуватити у цьому ЗСУ. Це має стати причиною для того, щоб «врятувати» місто, провівши там референдум.

Провести «референдум» загарбникам буде складно, адже героїчне населення всієї Херсонщини продовжує виходити на акції протесту окупації з гаслами «Херсон – це Україна!», незважаючи на застосування рашистами зброї та силового розгону мітингів.