Медведчук мінус, знайомі Татарова плюс: як мільйонний актив переписували просто під час "арешту"

У липні 2022-го слідчі ДБР знайшли частки Медведчука й Марченко у компаніях “Академ-Клуб”, “Орєст” і “Осокорки-7”. Фірми потрапили під арешт, а серед бенефіціарів був не лише Медведчук, а й екснардеп Вадим Столар і маловідомий київський бізнесмен Валерій Міщенко.

Осінь 2022-го. Начебто “арештовані” фірми починають переходити з рук у руки. Нові власники – з різних країн, проте за дивним збігом обставин користуються послугами одного нотаріуса 🤥 Зрештою частки Медведчука і Столара “віджали”. При цьому активи згаданого вище Міщенка оминули 🤷🏼‍♂️

Хто ж він такий і як йому вдалося зберегти активи там, де їх забрали у Медведчука і впливового київського забудовника Столара? 🔽

1. Міщенко реальний київський бізнесмен із давніми зв’язками. Одна з його фірм зареєстрована в будівлі на Антоновича, де володіє об'єктами нерухомості родина Татарова.

2. Одна з партнерок Міщенка по бізнесу вже світилась у фірмі, через яку оточення Татарова виводило активи "Укрбуду".

3. Чи міг би пан Міщенко без сторонньої допомоги "прибрати до рук" такі активи? Питання риторичне. Ну хіба що ви вірите, що правоохоронці "забули" довести до кінця арешт активів головного зрадника країни.