Оформив відрядження: підозрюваний у корупції мер Рахова втік до Румунії

Правоохоронці розпочали перевірку законності виїзду з України колишнього міського голови Рахова Закарпатської області Віктора Медведя. Про це 9 серпня повідомляє пресслужба Національної поліції.
 
Зазначається, що за фактом перетину кордону ексмером Рахова порушили кримінальну справу.
 
"Встановлено, що чиновник скористався службовим становищем і для того, щоб залишити межі України, оформив для себе відрядження до сусідньої Румунії. Офіційно поїздка мала тривати три дні, проте до сьогодні фігурант так і не повернувся в Україну".
 
21 липня мера Рахова оголосили у розшук за підозрою у привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем і підробці офіційних документів. 4 серпня Медвідь достроково подав у відставку.

Віктор Медвідь розшукується за підозрою у розтраті/привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем у великому розмірі (ч. 4 ст. 191 ККУ) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 ККУ).
За даними журналіста Віталія Глаголи, ймовірно, Медвідь покинув Україну після того, як Бюро економічної безпеки у Закарпатській області провело розслідування за фактом привласнення 2,2 млн грн, отриманих в межах міжнародних грантових програм на будівництво реабілітаційного центру у Рахові. Тоді підозру оголосили двом особам – заступнику міського голови та генпідряднику.
Ну ,напевно, ймовірно …🤦🏻‍♂️