Олександр Гуцуляк оселився у котеджному містечку, справою якого займалась його ж прокуратура

Відповідальний за екологічний напрямок прокурор Київської обласної прокуратури Олександр Гуцуляк оселився у котеджному містечку, справою якого займалась його ж прокуратура. Вартість будинків тут стартує з 18 000 000₴

Котеджне містечко «Вітаград» (Ходосівка, за 7 км від Києва). Восени 2021 суд арештував низку ділянок, в тому числі і у «Вітаграді», через нібито земельні і природоохоронні проблеми. Вже за рік суд скасував арешт за посиланням на лист облпрокуратури, відповідно до якого було недостатньо доказів порушень.

Через пів року після цього в котеджному містечку оселився екопрокурор Гуцуляк.Чоловік заїхав в двоповерховий котедж площею 180 кв. м.

У травні 2023-го, Гуцуляк пересів і на нове авто – BMW X5 (2022). І ділянки під маєтком, і авто записані на батька прокурора.

Гуцуляк переконує, що його робота в прокуратурі ніяк не пов’язана з переїздом у «Вітаград», при цьому маєток не купувався, а будувався, бо батько нібито придбав лише земельну ділянку за 200 000₴. Нібито будувати маєток почали на початку 2023-го, а заїхав він вже влітку того ж року. Втім, відповідно до аерознімків сервісу "ЛУН" та Google Earth Pro, будинок, у якому мешкає прокурор, почали будувати ще восени 2021, а навесні 2022 він вже був готовий. Гуцуляк в розмові з журналістами пояснив це «магією».

Батько прокурора Віктор Гуцуляк розповів журналістам вже іншу історію. Чоловік каже, що ділянку купив ще у 2021-му, але не оформлював, а «домовився із забудовником». При цьому, синові, який в результаті там і оселився, він нібито нічого не розповідав. Тоді ж нібито і почав будівництво. Також чоловік каже, що займається бізнесом і може собі це дозволити.

Зважаючи на те, що батько Гуцуляка в останній час став також власником ще двох квартир (у Києві та в Ірпені) і, спираючись на вартість маєтків від забудовника (плюс на реальну ціну землі в Ходосівці), то, за даними журналістів, офіційного заробітку батька прокурора за останні роки було б недостатньо для придбання і нерухомості, і нової автівки